NOVI PROBLEMI

Probio se u tri objekta: Virus afričke svinjske kuge pronađen u županiji u kojoj ga dosad nije bilo

‘U tijeku su aktivnosti uklanjanja životinja na objektima kao i detaljno epidemiološko istraživanje‘, reklo je Ministarstvo poljoprivrede

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/Cropix

Virus afričke svinjske kuge pronađen je u tri objekta u naseljima Mrzović, Vrbica i Semeljci u općini Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji, javilo je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede nakon što je zaprimilo izvješća Hrvatskog veterinarskog instituta.

- U tijeku su aktivnosti uklanjanja životinja na objektima kao i detaljno epidemiološko istraživanje obzirom na činjenicu da je bolest potvrđena istovremeno u tri naselja na području županije u kojoj do sada nije bilo izbijanja bolesti - reklo je Ministarstvo.

Područje općine Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji graniči s općinama Vođinci i Ivankovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje su rješenjem bile određene kao zone zaštite zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja.

U Vođincima i Ivankovu se provode mjere za suzbijanje afričke svinjske kuge: - Apeliramo na sve posjednike da se pridržavaju svih mjera biosigurnosti kako bi zaštitili svoje uzgoje - dodalo je Ministarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:47