IVAN ČEHOK

‘Problem je i mentaliteta, Varaždinac će ostati raditi, neće ostati doma jer malo šmrca‘

‘U žarištima bi trebalo, ako je moguće, na dva tjedna zaustaviti rad. Mislim da država treba ići na ta krizna žarišta‘
Ivan Čehok
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok komentirao je za Dnevnik N1 situaciju u županiji. Rekao je kako oni nikad nisu bili protiv mjera, ali nisu za partikularne mjere.

Osim toga, ističe da se uz mjere treba hitno ići i na ciljano testiranje.

Kaže da su se Varaždinci u prvom lockdownu i do 1. listopada držali mjera. Problem je, ističe Čehok, velika gustoća naseljenosti, a osim toga, Varaždin je kraj najveće zaposlenosti i industrijske proizvodnje u RH, kaže Čehok.

Dodaje i da oni nisu protiv mjera, ali ističe da nema smisla da se uvode samo kod njih:

- Nismo protiv mjera, ali neka se uvedu u cijeloj Hrvatskoj. Nema smisla da ovdje imamo mjere, a 500 metara dalje ih više nema. Varaždin je kraj s najvećom stopom dnevne i tjedne migracije. Zato smo cijelo vrijeme govorili da država mjere treba donijeti integralno... Moramo doći do žarišta, a to su primjerice velike radne organizacije. Problem je i mentaliteta, Varaždinac će ostati raditi, neće ostati doma jer malo šmrca, rekao je Čehok.

Smatra da će se i tijekom Adventa u gradu svi pridržavati mjera.

- Napravit ćemo više adventski ugođaj. Vidite da ljudi šeću, ali nemate velikih skupina. Mislim da ovo možemo izdržati, samo treba krenuti ciljano i u cijeloj Hrvatskoj.

Čehok ističe da su ponudili sportske dvorane, spremni su platiti punjenje kisika, grad je ostavio novaca za ciljano testiranje, a spremni su nabaviti i brze testove.

Smatra da mjere koje će biti objavljene sutra zakašnjele.

- U žarištima bi trebalo, ako je moguće, na dva tjedna zaustaviti rad. Mislim da država treba ići na ta krizna žarišta, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:43