'LEX PERKOVIĆ'

'PROBLEM JE RIJEŠEN' Pusić o dogovoru Hrvatske i Europske komisije

Glavno je da ste u stanju pregovarati i razgovarati i na kraju doći do rješenja koje otklanja svaku mogućnost negativnih posljedica za Hrvatsku, rekla je Pusić
 Sandra Šimunović/Cropix

NEW YORK - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kazala je u srijedu u New Yorku da je dogovorom o takozvanom "lexu Perković" riješen problem između Hrvatske i Europske komisije, premda će i u budućnosti biti razlika u mišljenjima.

"Problem je riješen", rekla je Pusić koja boravi u New Yorku na Općoj skupštini UN-a. Na pitanje slaže li se s ocjenom da vlada nije dobro iskomunicirala "lex Perković" ni s hrvatskim građanima ni s Europskom unijom, odgovorila je kako se s tim kao članica vlade ne može složiti.

"Mislim da je pitanje samo redoslijeda i koraka, ništa nije izgubljeno, postoje određena pravila unutar EU-a koja kao članica hoćemo, moramo i trebamo poštivati. U onom dijelu u kojem mislimo da ona nisu sasvim pravedna i u potpunosti jednaka za sve zemlje imamo mogućnost i prostor zalagati se da se ona promijene", rekla je Pusić .

Na novinarsko pitanje je li Hrvatskoj sve to trebalo, ministrica je rekla kako ne zna.

"Ono što je po mom mišljenju ključno jest znati da neće uvijek sve biti apsolutno glatko i bez poteškoća i razlika u mišljenjima. Glavno je da ste u stanju pregovarati i razgovarati i na kraju doći do rješenja koje otklanja svaku mogućnost negativnih posljedica za Hrvatsku", rekla je Pusić.

Istaknula je da će različitih mišljenja biti i unutar vlade, no kako je dodala to je ogromna prednost koalicijskih vlada - imati mogućnost razgovora i rješavanja problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:19