SKANDAL U SALIJU

Problematični župnik izvjesio zastavu s ustaškim simbolom, građani je gađali jajima: ‘Vi ste partizančine‘

Don Tomislav Vlahović osuo je paljbu po novinarima kazavši ‘da su partizančine kao i oni koji izvrću povijesne insignije i lažu‘
 Zadarska nadbisupija; čitatelj/Zadarski.hr

Na zgradi Župe Sali Zadarske nadbiskupije na Dugom otoku kod Zadra, jučer je uz zastavu Republike Hrvatske izvješena i zastava HOS-a sa ustaškim sloganom Za dom spremni, piše Zadarski.hr.

Župu vodi župnik don Tomislav Vlahović koji je već do sada izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova.

Don Tomislav je tamo na službu stigao nakon velikog skandala koji je kao policijski kapelan priredio Zadarskoj nadbiskupiji. Naime, njega su mještani Benkovca tada prijavili kako ih zaustavlja u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac Policijske uprave šibensko-kninske.

image
čitatelj/ Zadarski.hr

Na današnje isticanje zastave HOS-a upozorili su sami Saljani koji su nam poslali i fotografije. Na jednoj od slika vidi se da su žaluzine župskog doma gdje stoluje don Vlahović gađane jajima čiji se tragovi vide na fasadi i prozorima.

- Jesam, s ponosom sam je izvisio zato što je danas obljetnica Bljeska, a sutra dan pogibije našeg Franka Lisice - odgovorio je župnik Sali don Tomislav Vlahović upitan je li on postavio zastavu HOS-a na župski dvor Zadarske nadbiskupije u Salima na Dugom otoku.

Na pitanje je li ratnoj zastavi mjesto na vjerskoj kući s ustaškim natpisom Za dom spremni, zbog čega su mještani prozore gađali jajima, osuo je paljbu po novinarima kazavši 'da su partizančine kao i oni koji izvrću povijesne insignije i lažu'...

- Da, slobodno napišite da lažete. Kao svećenik sam to učinio i opet ću, zaključio je don Tomislav, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:27