PROBLEMI NA CESTAMA Zbog snježnog nevremena i bure autobusi iz Dalmacije, Istre i Kvarnera u Zagreb kasne oko dva sata!

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Zbog snježnog nevremena i bure autobusi iz Dalmacije, Istre i Kvarnera u Zagreb kasne oko dva sata, a linije iz kontinentalnog dijela u kašnjenju su od pola sata do 45 minuta, najviše sa sisačkog područja, doznaje se na zagrebačkome Autobusnom kolodvoru.

Po informacijama od 9, 30 sati, za sada nema otkazanih autobusnih linija s polaskom iz Zagreba.

U zagrebačkoj zračnoj luci doznaje se da za sada snježne padaline nisu uzrokovale teškoće u prometu zrakoplova. Minimalnih kašnjenja je bilo, ali ona nisu bila zbog vremenskih uvjeta, rečeno je u zračnoj luci. U Zagrebu je do 9 sati palo oko 35 centimetara snijega, a na području zračne luke 40 centimetara.

Zbog bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.

Po podacima HAK-a, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je na svim autocestama, državnim i županijskim cestama u većem dijelu unutrašnjosti, u smjeru Dalmacije, Istre i Slavonije.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti proglašeni na većini autocesta, državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu cestu D1.

U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Upozorava se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za teretna vozila preko graničnih prijelaza Bregana, Rupa i Pasjak (na izlasku).

U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području, te trajektna linija Drvenik-Sućuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:57