POVEĆAN OPREZ

Proboj korone na riječkoj gastroenterologiji, zaraženo ukupno 19 pacijenata

Većina zaraženih su cijepljeni i za sada nisu razvili tešku kliničku sliku, no radi se o osobama sa značajnim komorbiditetima
KBC Rijeka/Ilustracija
 Srdjan Vrancic/Cropix

Na Klinici za gastroenterologiju KBC-a Rijeka došlo je do proboja virusa SARS-CoV2 te je zaraženo ukupno 19 pacijenata, potvrdili su nam u riječkoj bolnici, a za još osam pacijenata čekaju se rezultati PCR testa te su trenutno u izolaciji.

Također, kako smo doznali, zaražena je i jedna spremačica s tog odjela, a ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje, njih 59, bilo je negativno.

Većina zaraženih pacijenata su cijepljeni i za sada nisu razvili tešku kliničku sliku, no radi se o osobama sa značajnim komorbiditetima pa je pojačan oprez. U KBC-u kažu da su svi pacijenti, i cijepljeni i necijepljeni, testirani PCR testom prilikom zaprimanja u bolnicu te su bili negativni. Također, spremačica ima covid potvrdu, buduće da je ranije preboljela covid.

Inače, praksa je u riječkoj bolnici da se svi pacijenti uoči hospitalizacije testiraju PCR testom, bez obzira imaju li covid potvrde, no svejedno je došlo do proboja. Ovo je već drugi proboj u dva mjeseca, a prvi je zabilježen u kolovozu, na Klinici za neurologiju, gdje je jedan pacijent, nažalost, preminuo.

U riječkom KBC-u proteklih tjedan dana značajno je narastao broj covid pacijenata te ih je sada 59, a zbog takve situacije, otvoren je još jedan covid odjel, na Klinici za infektologiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 22:46