COVID-19

Proboj virusa u vrtiće: U Dubrovniku zatvoren jedan objekt na 14 dana, u Međimurju zaražena teta

Koronavirus je ušao u dubrovački vrtić ‘Sunce‘ koji je zbog zaražene odgajateljice zatvoren na 14 dana
 Ilustracija/Thierry Roge/Belga Via Afp

Koronavirus probio se u dječji vrtić u Goričanu. Prema saznanjima Međimurskih novina pozitivna je teta koja se vrlo vjerojatno zarazila na svadbi van Međimurja, dok njezin suprug, nakon testiranja, nije pozitivan na koronavirus.

Ona je stavljena pod kućnu samoizolaciju i ima simptome slične gripi, a s obzirom na to da je bila u kontaktu s djecom cijela jaslička skupina je u samoizolaciji i to već osam dana.

Na vlastiti zahtjev, prema riječima tamošnje ravnateljice, Ružice Horvat testirali su se svi zaposlenici vrtića i nitko nije pozitivan te je vrtić nastavio dalje s radom.

Kako pak piše eMeđimurje, javili su im se zabrinut roditelji čija djeca idu u vrtiće u kojima se pojavio koronavirus, no nije poznato o kojim vrtićima se radi.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl-Pal, potvrdila je informaciju.

- Nastavno na vaš upit vezan uz prodor virusa u vrtić, možemo potvrditi da imamo jednu osobu kojoj je potvrđen COVID 19 , a radi u predškolskom sustavu.

Također možemo potvrditi da imamo oboljelu osobu od COVID 19 iz obrazovnog sustava. Epidemiolog je stupio u kontakt s odgovornim osobama, učinjena je epidemiološka obrada bliskih kontakata i procjena rizika te su temeljem toga određene mjere samoizolacije za bliske kontakte - stoji u odgovoru.

Koronavirus je ušao i u dubrovački vrtić "Sunce" koji je zbog zaražene odgajateljice zatvoren na 14 dana.

- Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom i o potrebi samoizolacije djece donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike i korisnike - ističu iz Grada Dubrovnika.

Jaslice u središnjemu Dječjem vrtiću „Pčelica“, u kojemu je zaražena djelatnica kratko boravila, zatvorene su u četvrtak radi dezinfekcije prostora, a nastavit će raditi u petak, 4. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:50