SKANDAL U KAŠTELIMA

Pročelnica je znala da je pozitivna na covid, ali je uredno dijelila poklone i širila božićni duh

Ponašanje pročelnice većina je kolega osudila, no bilo je i onih koji imaju isto mišljenje poput nje, pa su stali u njezinu zaštitu.

Gradska uprava Kaštela

 Cropix

Skandal vezan uz koronu koji je jučer uzdrmao kaštelansku gradsku upravu, malo je kazati, svrstava se u kategoriju "vjerovali ili ne", pa čak i gore od toga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon što je došavši na svoje radno mjesto, gdje počinje raditi u sedam sati, kao svakog ponedjeljka i četvrtka napravila tzv. brzi test na ulazu u "kaštelansku Banovinu", jedna od privremenih pročelnica upravnih odjela u kaštelanskoj gradskoj upravi (podaci poznati redakciji), ne pričekavši rezultate testiranja, prošetala je "ko lola" do svojeg ureda, pritom ćakulajući s kolegicama s istoga kata i pritom im dijeleći prigodne poklone, unatoč činjenici da je na spomenutom testu bila pozitivna.

Da, dobro ste pročitali. Za pročelnicu, koja u javnosti slovi kao žestoka antivakserica i to ističe na svakom koraku, valjda ne vrijede pravila kao za ostale smrtnike, koji nakon testiranja mirno čekaju rezultat testa o kojem, naravno, ovisi hoće li pristupiti svojem radnom mjestu. Kakve li bahatosti, da čovjek ne povjeruje.

U zgradi gradske uprave po kuloarima se naveliko govori kako dotična pročelnica antivakserica pojedine kolege "bombardira" porukama protiv cijepljenja, ispirući im mozgove o teorijama zavjere i smrtonosnoj opasnosti od cijepljenja.

Kažimo da se pročelnica, kako bi obavljala svoje dužnosti, testira brzim antigenskim testom dva puta tjedno, pa je tako bilo i jučer oko 6.30. Svaki put nakon testiranja ona ne čeka ishod rezultata jer u gradsku upravu stiže u 6.30, pola sata prije svih drugih zaposlenika. Međutim, dok je ovaj put čekala rezultate testiranja, opet je iskoristila priliku i došla je na svoje radno mjesto, no s njega nije otišla niti nakon što je doznala da je nalaz pozitivan.

Štoviše, pročelnica se osokolila i prošetala se po pojedinim uredima, navodno samo do ulaznih vrata i s maskom na glavi, čestitajući unaprijed kolegama nadolazeći Božić i uručujući im prigodne poklone.

Ponašanje pročelnice većina je kolega osudila, no bilo je i onih koji imaju isti "film u glavi" poput nje, pa su stali u njezinu zaštitu.

Cijeli slučaj komentirala nam je dogradonačelnica i načelnica Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić.

– Odmah smo pozvali ovlaštenu tvrtku za obavljanje dezinfekcije, te su pojedini odjeli, uredi i prostorije dezinficirani. Hitno smo poduzeli mjere za zaštitu zdravlja zaposlenika i stranaka koje dolaze u gradsku upravu. Čula sam se s pročelnicom, koja me je izvijestila da je otišla na PCR testiranje te da čeka rezultat testa. Ona zasad nije službeno oboljela od koronavirusa, dok se to ne dokaže PCR testom, te protiv nje neće biti poduzete sankcije jer još uvijek nije prekršila zakon – izjavila nam je dogradonačelnica Matok Bosančić, napominjući kako pročelnica iz naše priče tijekom obavljanja posla uvijek nosi masku na licu i poštuje epidemiološke mjere.

image

Testiranje na covid-19.

Vladimir Dugandžić/cropix

Naime, tzv. brzi test ne obvezuje nikoga na samoizolaciju, ali ga obvezuje, ako je pozitivan, da se odmah javi svojem liječniku i obavi PCR test, koji je jedini pouzdani dokaz obolijevanja od COVID-a 19. Takva se osoba obvezuje na samoizolaciju.

Što reći za kraj nego zapitati se čemu služi brzi test, koji je u 98 posto slučajeva točan, kad se nakon testiranja njime osobu, u ovom slučaju pročelnicu antivaksericu, ne može kazniti. I to unatoč činjenici što se nije odmah udaljila s radnog mjesta, nego je šetala po svojem odjelu i darivala kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:01