NAPAD NA PLATKU

Pročelnik HGSS-a: Na dva metra od mene prišao mu je s leđa i brutalno ga udario u glavu! Onesvijestio se...

‘Kolega se još nije oporavio. A policija me nije povratno kontaktirala iako sam im dao sve podatke‘

Marko Andrić

 Damir Skomrlj/Cropix

Pročelnik HGSS-a, Marko Andrić, na presici je ispričao što se točno dogodilo u nedjelju na skijalištu Platak kad je njegov kolega napadnut i završio u bolnici. Trojici mladića se, nakon driftanja po skijalištu, u snijegu zaglavio automobil, a član HGSS-a koji se našao u blizini zaradio je nekoliko snažnih udaraca koji su ga onesvijestili i teško ozlijedili. Pozvana je Hitna pomoć i policija.

- Nakon dežurstva na skijalištu i akcije spašavanja u kojoj je sudjelovalo troje naših članova, zabavljali smo se na skijalištu. Nešto prije 20 sati vidjeli smo auto koji je driftao na samom skijalištu, što se događa nekoliko puta godišnje, rekao je Andrić.

Nastavili su sa zabavom i nisu se obazirali na zaglavljeni automobil sve dok jedan od njihovih prijatelja nije krenuo kući s djevojkom. Poznanik je Andriću rekao da mu je kolega napadnut na što su obojica istrčali iz bara i krenuli mu pomoći.

- Nažalost, nisam vidio prvi napad, kasnije je zadobio udarac koji ga je oborio i pao je pored mene. Pokušao se pridići u sjedeći položaj, ali mu je drugi napadač prišao s leđa i onesvijestio ga brutalnim udarcem u glavu, prisjetio se stravičnog događaja pročelnik.

Sve se to događalo na dva metra od Andrića koji je kolegu okrenuo na bok i izvadio mu jezik. Zatim se udaljio i pozvao Hitnu pomoć i policiju. Policija ga još uvijek nije povratno kontaktirala iako je ostavio sve potrebne podatke. Napadači s mjesta zločina nisu pokušavali pobjeći.

- Ranije danas sam se čuo s kolegom, još se nije oporavio. Ima vrtoglavice, glavobolju i ne može puno pričati. Apsurd u cijeloj priči je da je kolega ranije tog dana spašavao dvije izgubljene planinarke da bi kasnije bez razloga završio napadnut, ustanovio je Andrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:52