INCIDENT

Pročelnik riječke Gorske službe spašavanja Marko Andrić dao izjavu u policiji

Policija je danas objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića zbog tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku

Marko Andrić

 Damir Škomrlj/Cropix

Pročelnik riječke stanice Gorske službe spašavanja Marko Andrić potvrdio je u srijedu predvečer za Hinu da je poslijepodne pozvan u policiju kako bi dao izjavu vezanu uz tučnjavu na skijalištu Platku u nedjelju.

Marko Andrić ispričao je policijskim službenicima što se dogodilo toga dana navečer s obzirom na to da je bio na mjestu tučnjave, pomagao ozlijeđenima i zvao hitnu pomoć i policiju.

Kako je Andrić danas izjavio novinarima, on i nekoliko drugih HGSS-ovaca i poznanika zabavljali su se u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku kad su primijetili automobil kako ‘drifta‘ po snijegu na stazi. Automobil je upao u dublji snijeg i zaglavio se. Kad je oko 20 sati jedan od HGSS-ovaca s djevojkom odlazio kući, napali su ga mladići iz tog automobila, rekao je Andrić.

Dodao je kako je vidio da jedan mladić jednog od pripadnika HGSS-a udara u glavu, a nakon pokušaja udarenog mladića da se podigne još ga je jedanput "brutalno udario u glavu" pa se mladić onesvijestio. Andrić je u izjavi za novinare rekao da su mladići vikali da su istrenirani borci, a na pitanje ima li dojam da su bili pod utjecajem alkohola ili opijata, odgovorio je da "normalni nisu bili". U gužvi je nakon toga sudjelovalo više osoba, a on nije pratio što se događa jer je pomagao ozlijeđenom kolegi.

Policija je danas objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića u dobi od 21 i 22 godine "za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja" zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku te da se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja. Kako su naveli u priopćenju, u napadu trojice mladića iz BMW-a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:19