TEŽAK GRADONAČELNIKOV KRUH

Pročitajte kako se Kerum izjadao dobitnicima gradskih nagrada: Sve što govorim, govorim iskreno i iz duše...

 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Spomenik pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu bit će na rivi, komisija je dala pozitivno mišljenje, kazao je to splitski gradonačelnik Željko Kerum u srijedu odgovarajući na pitanja novinara. Osvrnuo se i na raspuštanje županijske organizacije HDZ-a i smjenu Krune Peronje s čelnog mjesta tog ogranka.

- Njihovo raspuštanje je njihova stvar. Ja mislim da HDZ treba ostati jak jer je to državotvorna stranka koja je pokrenula stvaranje hrvatske države. Oni mi nisu konkurencija, hrvatskoj su potrebne jake stranke da ne bude jednoumlje i jednostranačje, rekao je gradonačelnik Kerum koji je odbio komentirati uhićenje Slavena Žužula, vlasnika i direktora Skladgradnje i predsjednika Radničkog nogometnog kluba Split.

- Ja to ne mogu komentirati jer o tome ne znam. Institucije će odraditi svoj posao, a Grad Split će dati podršku svim sportskim klubovima u gradu jer ti klubovi rade prezentaciju Splitu, odgovorio je gradonačelnik koji je u srijedu upriličio primanje za dobitnike godišnjih nagrada Grada Splita.

Izrazio je nadu da će im nagrade biti poticaj za daljnji rad.

- Jako boli kad moj rad nije priznat jer ja plaćam socijalno, mirovinsko... Ja nisam od velikih priča, sve što govorim, govorim iskreno i iz duše, ušao sam u ovo, a da nisam znao što me čeka, pa se pitam zašto sam uopće krenuo u sve to...- tako se splitski gradonačelnik Željko Kerum obratio nagrađenima.

Ovogodišnji dobitnici nagrade za životno djelo su Ante Verzotti za razvoj filma i fotografije, akademik Nenad Cambi za proučavanje i prezentaciju hrvatske kulturne baštine, Srećko Vidaković Srića za pedagoško sportski rad s djecom i mladima, Edo Pezzi za doprinos športskom novinarstvu, Mile Skračić za pedagoški i slikarski doprinos. Dobitnici osobnih nagrada su Nenad Gaćina za poboljšanje kvalitete života invalidnim osobama, Almira Osmanović za doprinos splitskom baletnom ansamblu, Jakov Dulčić za znanstveni rad na području ihtiologije i ribarstvene biologije.

Skupne nagrade dodijeljenje su predstavnicima Rotary kluba Split za humanitarne akcije, Klubu dobrovoljnih darovatelja krvi Brodosplit za darovanih 949 litara krvi u 2010. godini, Zvjezdanom selu Mosor za edukaciju novih naraštaja astronoma i HNK Hajduku, za športske rezultate i omasovljenje nogometne škole čime je osigurana opstojnost kluba i neprekinuti stogodišnji kontinuitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:28