PLAĆA IDE, A JA LEŽIM

Pročitajte koje ćete blagdane u 2011. moći spojiti u mini godišnji odmor!

Nova godina i Praznik rada padaju u nedjelju, Dan neovisnosti (8. listopada) pada u subotu, a dva dana božićnih blagdana (25. i 26. prosinca) padaju u nedjelju i ponedjeljak.

Hrvati jako vole spajati blagdane u male mini godišnje odmore, a ova 2010. godina nije bila previše dobra. Ne samo da je blagdan Velike Gospe pao u nedjelju pa zaposleni nisu mogli sačuvati još jedan dan više, već i Božić i Nova Godina padaju za vikend.

Ni iduća 2011. godina neće donijeti smiješak na lica onih koji se vole baviti sportom planiranja i spajanja blagdana, a mi vam donosimo pregled blagdana i kako ih možda najbolje iskoristiti:

Blagdan Bogojavljanja ili Tri kralja -6. siječnja) - četvrtak. Uz petak i vikend dobivamo mali godišnji predah.

Praznik rada (1. svibnja) - nedjelja

Dan antifašizma (22. lipnja)- srijeda

Tijelovo (23. lipnja)- četvrtak

Dan državnosti (25. lipnja)- subota

U istom su tjednu čak tri blagdana (Dan antifašizma, Tijelovo i Dan državnosti), a sa samo jednim dodatnim slobodnim danom (petak) dobiti odmor od čak pet dana. Oni s nešto blažim poslodavcem trebaju ostaviti koji dan godišnjeg i potrošiti ga u ponedjeljak i utorak 20. i 21 lipnja, pa s prethodnim vikendom i spojenim praznicima dobiti čak devet dana odmora. To već čovjeka veseli.

Dan domovinske zahvalnosti (5. kolovoza)- ponedjeljak

Velika Gospa (15. kolovoza) - ponedjeljak

U ovo vrijeme je većina radnika na godišnjem odmoru, no veseli što će moći "uštedjeti" koji dan godišnjeg.

Dan nezavisnosti (8. listopada)- subota

Svi sveti (1. studenog) - utorak. Spajanjem s prethodnim vikendom dobije se mini godišnji od četiri dana.

Božić (25. prosinca)- nedjelja

Sveti Stjepan- (26. prosinca) - ponedjeljak

Nova Godina (1.01.2012) - nedjelja

Čak 45 posto Hrvata smatra kako prosječni godišnji odmor od 23,5 dana nije dovoljno dugačak i htjeli bi imati više, pokazalo je istraživanje portala MojPosao provedeno tijekom lipnja prošle godine na uzorku od 600 ispitanika.

Zabrinjavajuća je činjenica kako 19 posto Hrvata neće iskoristiti slobodne dane zbog pritiska nadređenih. Isti razlog probleme stvara i kod devet posto ispitanika koji vrlo teško dobivaju odobrenje za odlazak na godišnji kad njima odgovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:03