DRAMA U ŽIVOM ZIDU

PROČITAJTE NOĆNE PORUKE IVANA PERNARA KOJE SU EKSPRESNO OBRISANE 'Nikakav dogovor nije postojao, bilo je onako kako kažu Sinčić i Palfi'

 
Ivan Pernar, u okviru Branimir Bunjac, Vladimira Palfi i Ivan Vilibor Sinčić
 Damjan Tadić / Dragan Matić / Hanza Media

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u 11 sati će u Saboru održati konferenciju za medije nakon što je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić odlučio suspendirati ga, javlja N1.

Podsjetimo, nakon što danima nisu htjeli reći tko će biti njihov zastupnik u Europskom parlamentu, jučer se pokazalo da iza svega stoji duboko neslaganje vodećih članova stranke. Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić rekao je da ipak on odlazi u EU parlament i suspendirao je Branimira Bunjca jer nije htio Tihomiru Lukaniću prepustiti mandat u Bruxellesu.

- Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija. Do parlamentarnih izbora ja ću ići u Europski parlament - rekao je Sinčić.

Nakon te press konferencije krenuo je cijeli niz reakcija članova i simpatizera stranke. Ivan Pernar ističe kako se čini da iza svega stoji potpredsjednica stranke i supruga Ivana Vilibora Sinčića, Vladimira Palfi.

Pernar je najavio i da će izaći iz Živog zida ako Palfi odluči konzumirati svoj saborski mandat i izbaciti Bunjca. Noćas je na Facebooku napisao da mu je žao što je sa svime izašao u javnost, no da nije znao što drugo napraviti. Zahvalio je svima na podršci.

'Dragi prijatelji, ne znam kako će ovo sve završiti, mogu samo reći da sam vam zahvalan za svu podršku', napisao je Pernar noćas na Facebooku.

No, noćas je Pernar bio prilično aktivan i u grupi ZZ Vijećnici 2017., u kojoj je "otvorio dušu" pred kolegama iz Živog zida. U podužem statusu Pernar je komentirao dramatičnu situaciju u stranci, ali je njegoiv post nedugo nakon toga izbrisan.

No, prije toga je netko uspio napraviti screenshot te objave koju ispod prenosimo u cijelosti.

- Uvažene kolege, Bunjac sutra ima presicu na Markovom trgu, na želim na nju otići jer smatram da HDZ-ovci trljaju ruke zbog ove današnje na Zrinjevcu. Tko god je to osmislio napravio je štetu stranci, teze o tome da je postojao odgovor da Bunjac prepusti mandat su laž jer svi znate da je bilo onako kako kaže Sinčić/Palfi, maknut sam s liste odlukom Sinčića, ne dogovorom, to je i sam priznao u nedjelju, Bunjac je ucijenjen na to da predaje mandat ili neće biti na listi.

Priče o dogovoru vezanim uz listu su laž, "dogovor" je posljedica ucjene, a ne Bunjčeve slobodne volje. Ja neću biti sutra na presici s Bunjcem ne zato jer se ne slažem s njim nego jer imam političke mudrosti da ovakve stvari ne pričam pred kamerama medija koji rade protiv nas.

Moja je želja da umjesto jedni protiv drugih radimo zajedno protiv sustava, ali pitanje je imaju li svi takve želje, sve je sad u rukama Vladimire, to sam i ranije rekao.

Moj cilj je nastavak borbe protiv sustava, a rješavanje unutrašnjih sukoba riješiti među nama, a ne putem medija!

Da stvar bude gora pristao sam političku likvidaciju Bunjca jer sam gledao svoj interes, međutim, kad sam shvatio da ga ne žele uništiti samo politički nego i ljudski objavom kompromitirajuće snimke u KGB stilu, nešto se u meni prelomilo.

Između pristajanja na političku i ljudsku likvidaciju kolege za kojeg znam da nije kriv i njegove zaštite, ustao sam u njegovu obranu, to je bio ljudski čin motiviran time da ne mogu gledati kako netko sustavno i svjesno razara stranku pod alibijem da ju štiti.

Oprostite mi jer će ovo možda biti zadnja moja zadnja poruka u grupi, tim više što se sada i sam nalazim na listi za odstrel stranke koju sam osnovao - napisao je Pernar.

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:02