KAKO SU GOSPODARILI

PROCURILA NOVA SNIMKA ISKAZA Direktor Plinare: 'Došao sam Kikašu u ured, a on mi je rekao: E, nju zaposli'

 N1 screenshot

N1 televizija objavila je i treći dio iskaza osumnjičenih u aferi Agram koja se odnosi na zapošljavanja mimo natječaja u Zagrebu i na davanje poslova odvoženja glomaznog otpada tvrtki Cezar Petra Pripuza.

Istražiteljica, koju se na snimci ne vidi, upitala je osumnjičenog Slobodana Ljubičića, poznatog i po nadimku Kikaš, zna li tko je Tihana Colić, za koju se spominje da je u Gradskoj plinari zaposlena mimo pravila.

- Znam. I ovdje stoji da je Pripuz za nju intervenirao. Tihanu znam od ranije jer je bila moja suradnica u jednoj firmi - kazao je Ljubičić, kojeg se tereti u svojstvu predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga.

Direktor Plinare Ante Dodig, koji je netom nakon izbijanja afere Agram podnio ostavku, u svom je iskazu potvrdio da je Colić zaposlena u Plinari na izmišljeno radno mjesto.

- To je tražio moj predsjednik Skupštine Gradske plinare. Dakle, Slobodan Ljubičić me je pozvao i pitao da li sam blizu i mogu li navratiti kod njega u ured. Kada sam ušao unutra rekao je dobro da si baš pogledao, upravo bi trebali nju zaposliti. Tražio je mjesto zamjenika - rekao je Dodig, dodavši da je Colić zadovoljavala sve potrebne uvjete.

Slično Dodigu, voditelj Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić kazao je da ga je Ljubičić pozvao u ured.

- Trebali bi zaposliti neke ljude. I gospodin Tolić je rekao: Imam i ja isto neke koje bi trebao zaposliti. Ovako su mi rekli: Gulam, Benko i Dijana Muhović. Reći ću da su mi oni bili prvi šefovi i da sam rekao ne, ne znam kako bi se osjećao - priznao je Kosić.

Sam Ljubičić tužiteljici je odgovarao na pitanja o spornom zapošljavanju svog nećaka Vice Gulama.

- Moj nećak, kao što piše, gospodin Gulam inače je radio u Holdingu, imao je određene upravne sporove pa da prekinemo te sporove on je prešao u ustanovu malo dalje od mene. Ja sam mu jedino dao otkaz, što ćete vidjeti u vašim papirima - kazao je Ljubičić kroz smijeh.

Kao što je Jutarnji već otkrio, Petar Pripuz je Milana Bandića zvao Lepoardom, a on njega Kondorom. Da je Pripuzov nadimak uistinu Kondor, tijekom iskaza je rekao Bandićev savjetnik Željko Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:47