ZAJEDNIČKA LISTA

PROCURIO ŠALABAHTER! Ovo su imena ljudi koji najvjerojatnije ulaze u sam vrh HDZ-a

Ubrzo nakon što je počeo Sabor HDZ-a u Lisinskom na kojem se biraju stranačka tijela, uključujući i ono najvažnije – Predsjedništvo stranke, iscurio je jedan od šalabahtera s imenima šest potpredsjednika i deset članova Predsjedništva, za koja bi izaslanici trebali glasati.

Iako se prije Sabora u stranci nagađalo da će, s obzirom na sukobe, biti više šalabahtera, izvori iz HDZ-a kažu da je postignut dogovor. Naime, navodno je jutros prije Sabora, u središnjici stranke održan kratki sastanak na kojem su bili šef HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić te politički tajnik Tomislav Čuljak. Naši izvori navode kako su oni dogovorili zajednički šalabahter, a na njemu su, navodno, sljedeća imena: za potpredsjednike – Tomislav Čuljak, Tomislav Tolušić, Darko Horvat, Ivana Maletić, Oleg Butković i Ante Sanader, dok su za mjesta članova Predsjedništva – Zlatko Hasanbegović, Željko Turk, Pero Ćosić, Ivan Anušić, Žarko Tušek, Anton Kliman, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja, Darko Milinović i Nenad Horvatić.

Na listi nema Josipe Rimac i Mire Kovača, ali je s njima, navodno, dogovoreno da će Kovač ostati u Predsjedništvu kao međunarodni tajnik HDZ-a, dok bi Rimac trebala dobiti mjesto glavne tajnice, što je dosada obnašao Brkić, pa će također ostati u Predsjedništvu.

Ostaje vidjeti hoće li izaslanici poslušati ove naputke iz vrha stranke, tim više što su Brkić i Čuljak nakon jutrošnjeg sastanka, navodno, zajedno davali uputstva šefovima županijskih organizacija i tražili da se glasa po ovom šalabahteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 15:55