ISPRSIO JE MILIJUNE

Prodan kultni splitski hotel: Novi vlasnik je njemački milijarder i ‘kralj šlapa‘!

Tko je tajanstveni milijarder koji ulaže u luksuzni hotel na Zapadnoj obali? Bogati nasljednik preko ušiju je zaljubljen u Dalmaciju i Olivera

Hotel Bellevue, Split

 /Duje Klarić/ Cropix

E ovo je stvarno breaking news! Na Trgovačkom sudu u Splitu upravo je nakon desetljeća agonije prodan splitski hotel Bellevue.

Njegov novi vlasnik je Klaus Alex Birkenstock, vlasnik obližnjeg hotela Ambasador kojeg je prije nekoliko godina kupio i preuredio.

U njegovo ime ponudu tešku točno 14 111 111 eura dala je tvrtka Retoi, a osim njegove ponude, natjecali su se još tvrtke

Ružarija (13 130 000 eura), Tu doma (9 109 000 eura), Obrt Mediteran (7 423 002 eura), Rico coce (13 100 000 eura), te Porto Hvar (8 008 008 eura).

Tko je tajanstveni milijarder koji ulaže u luksuzni hotel na Zapadnoj obali? Bogati nasljednik preko ušiju je zaljubljen u Dalmaciju i Olivera, a oazu mira pronašao je blizu Splita

Hotel Bellevue danas bi nakon 13 sati trebao dobiti novog vlasnika! Tada će se na Trgovačkom sudu u Splitu otvarati ponude koje su do utorka pristigle u stečajni spis "Laurusa", a ako bude ponuda s istim iznosom odmah će se održati javna dražba kako bi se dobio najbolji ponuđač.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Najniža cijena za hotel ne smije biti ispod 7.167.031,65 eura, a natjecati se mogu samo oni koji su na račun suda uplatili 2 milijuna eura jamčevine.

Maroje Stjepović, stečajni upravitelj "Laurusa" kaže da ne zna koliko je pristiglo ponuda, ali očekuje da ih je između 3 i 5.

- Bilo je puno razgledavanja hotela od domaćih i stranih investitora – kazalo nam je Stjepović.

S nekretninom koja pripada "Laurusu" u stečaju, prodaje se oprema i inventar koji se nalaze u hotelu. Upravo je račun za taj inventar postao razlog za međusobno kazneno prijavljivanje između Maroja Stjepovića, stečajnog upravitelj tvrtke "Laurus" koja je vlasnik većeg dijela hotela na prokurativama i Meri Šitić, stečajna upraviteljica "Laurus Bellevuea", tvrtke koja je godinama bez osnove upravljala tim turističkim biserom.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon što je donesena pravomoćna presuda da je "Laurus" vlasnik većeg dijela hotela, ta tvrtka u stečaju je u travnju 2022. godine podnijela 6 milijuna kuna tešku tužbu protiv "Laurus Bellevuea" kao nepoštenog posjednika, želeći naplatiti naknadu za korištenje hotela. Taj iznos predstavlja dio neto dobiti koju je "Laurus-Bellevue" ostvario od 2005. godine.

Kako su sve pokretnine unutar hotela pripadale "Laurus Bellevueu" i procijenjene su na oko 2,45 milijuna kuna, Šitić i Stjepović su dogovorili o prijeboj međusobnih potraživanja.

Šitić je tako prodala opremu i inventar hotela Bellevue. No, kako kaže Stjepović, ona za to odbija izdati račun iako je, navodi, to obvezna. Pa ju je on kazneno prijavio Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon toga Šitić je privila Stjepovića za isto ona kaznena djela za koja je on nju prijavio mjesec dana ranije, osim što je u prijavu protiv njega dodala "lažno prijavljivanje kaznenog djela".

Šitić traži da joj Maroje izda račun za korištenje nekretnine

No, Stjepović ju je obavijestio, tuži se ona stečajnom sudu, kako tražbina "Laurusa" prema "Laurus Bellevueu" proizlazi s osnova naknade štete za protupravno ostvarenu neto dobit od rada hotela, na koju naknadu štete se ne obračunava PDV, a ne za neplaćene zakupnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 13:21