StoryEditor
AFERA FIMI-MEDIA

PRODANOVIĆ U ZAVRŠNOJ RIJEČI 'Nema dokaza protiv Sanadera'

Prodanović smatra da je i sama optužba svjesna da od silnog broja svjedoka koji su prošli kroz sudnicu nemaju svjedoka koji bi potkrijepio njihove osnove teze
Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Čedo Prodanović, branitelj bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, ustvrdio je u završnom govoru kako njegovom branitelju u slučaju Fimi media nije dokazano da je ostale okrivljenike povezao u grupu za činjenje kaznenog djela.

Suprotno USKOK-ovim optužbama, Prodanović tvrdi da je Sanader svojim ponašanjem tražio da se istraže nepravilnosti kad bi za njih doznao.

Prodanović smatra da je i sama optužba svjesna da od silnog broja svjedoka koji su prošli kroz sudnicu nemaju svjedoka koji bi potkrijepio njihove osnove teze.

Damjan Tadic / CROPIX
Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: odvjetnici Cedo Prodanovic i Jasna Slokovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Inkriminacija Sanadera, kazao je Prodanović na zagrebačkom Županijskom sudu, isključivo se temelji na iskazu bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, ali njemu se ne može vjerovati jer mijenja iskaze koji su kontradiktorni, nesuglasni i nelogični.

Kako nastupaju problemi s njegovim iskazima, tako se optužnica prilagođava i mijenja, rekao je Prodanović. Također tvrdi da, osim Barišićevog iskaza po kojem je on predao 15,2 milijuna kuna Sanaderu, za to nema ni jednog materijalnog dokaza.

Damjan Tadic / CROPIX
Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: optuzeni Mladen Barisic, Branka Pavosevic, Marica Ivankovic i Nevenka Jurak.Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Mladen Barišić, Branka Pavošević, Marica Ivanković i Nevenka Jurak

Sud je pozvao da Barišiću ne pokloni vjeru, ustvrdivši da se na njegovom iskazu ne može zasnivati osuđujuća presuda.

Zbog organiziranja skupine koja je preko agencije Fimi media izvukla 70-ak milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki, Uskok za Sanadera traži najdulju zakonom predviđenu kaznu te oduzimanje 23,7 milijuna kuna, koliko iznosi nesrazmjer između imovine njegove obitelji i vlasništva čije porijeklo može dokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2020 15:34