BITKA PROTIV BOLESTI

Prodor covida u Banske dvore: Evo koji su članovi Vlade bili ili jesu zaraženi koronavirusom

Od 19 članova, njih 10 je ili preboljelo koronu ili su kao Tomislav Ćorić i Zdravko Marić upravo u izolaciji i prebolijevaju

U Vladi sada poručuju da će se ministri i državni tajnici koji to mogu cijepiti i booster dozom, a neki od njih to su već napravili

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić još je jedan u nizu članova Vlade koji je danas saznao da je pozitivan na Covid-19, iako se cijepio s dvije doze.

Prije njega zarazili su se i dvojica potpredsjednika Vlade Boris Milošević i Zdravko Marić, te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ali iz Banskih dvora napominju kako je jasno da cjepiva ne štite 100 posto od zaraze, ali da štite od težih ishoda i oblika bolesti, pa su zato i sva trojica ministara s vrlo blagim ili neznatnim simptomima.

A i činjenica jest da je većini istekao rok od šest mjeseci kada učinak cjepiva opada, kada je riječ o mogućnosti zaraze.

Inače, više od polovice članova Vlade bilo je ili jest zaraženo koronavirusom. Od 19 članova, njih 10 je ili preboljelo koronu ili su kao Ćorić i Marić upravo u izolaciji i prebolijevaju. Prvi se bio zarazio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, a onda i ostali. Pozitivan je bio i premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar prometa i mora Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, kao i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.

Zato u Vladi sada poručuju da će se ministri i državni tajnici koji to mogu cijepiti i booster dozom, a neki od njih to su već napravili.

Tako su booster dozom već cijepljeni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar obrane Mario Banožić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, a s booster dozom cijepio se i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Treću dozu primit će i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, ovog će se cijepiti trećom dozom. I ministar zdravstva Vili Beroš će nakon preboljenja primiti drugu dozu Pfizera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2021 17:29