PROBLEMI NA KOLNICIMA

PRODUŽENI VIKEND, MOKRE CESTE, JAKA KIŠA, PROMETNA NESREĆA... Užasna gužva na hrvatskim autocestama, vozi se usporeno, a negdje se samo - stoji!

 Matija Djanjesic / HANZA MEDIA

HAK javlja da kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Istri i Hrvatskom primorju.

Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Vrlo je gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, a povremeno i u smjeru unutrašnjosti. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 3 km. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u koloni uz kratkotrajne zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo I u smjeru mora.

Podsjećamo, u prevrtanju kombi vozila talijanskih registracijskih oznaka u petak ujutro na autocesti Rijeka-Zagreb, u blizini benzinske crpke u Čavlima, ozlijeđeno je 12 osoba koje su prevezene u KBC-a Rijeka , doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske. Nesreća se dogodila oko osam sati, kad je vozač, krećući se u smjeru Rijeke, u zavoju izgubio kontrolu nad kombijem te se vozilo prevrnulo na bok i klizilo autocestom. Zbog nesreće je promet autocestom na ovoj dionici u smjeru Rijeke bio posve zaustavljen, a potom se vozilo usporeno, jednim trakom.

Također, zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 2 km.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8), na Krčkom mostu i autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. Od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50, DC27); dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most zbog olujne su bure otvorene samo za osobna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:41