OBRAČUN U ŠKOLI

Profesor koji se tukao s učenikom doživio je tešku obiteljsku tragediju i bio rastrojen, zašto je uopće radio!?

Postavlja se pitanje je li škola, ako je uistinu riječ o toliko tragičnim okolnostima, uputila profesora na procjenu radne sposobnosti

Tučnjava u školi

 Screenshot

Nakon što je snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu, na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik, procurila u javnost, ravnateljica škole, Bosiljka Galenić, potvrdila je incident.

Na snimci se vidi kako se profesor i učenik hrvaju pred pločom, profesor u jednom trenutku završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo, a nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovno pokušava udariti predmetom. Tad se uključuju još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

Prema našim informacijama, događaj u spomenutoj školi odvio se prošloga petka.

Kako doznajemo, riječ je o profesoru (60), koji predaje strukovne predmete i već dulje vrijeme je u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.

Njegov kolega iz škole tvrdi kako je profesor naprosto van sebe zbog nevjerojatno teških okolnosti od kojih se ne oporavlja. Vjeruje da je trebao otići na bolovanje te da nije sposoban za rad.

Postavlja se pitanje je li škola, ako je uistinu riječ o toliko tragičnim okolnostima, uputila profesora na procjenu radne sposobnosti.

- U navedenom slučaju škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi - pisanim putem očitovala se ravnateljica i zaključila kako najstrože osuđuju svaki oblik nasilja i drže da ono nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenoga, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:51