IMA SMISLA

Profesor pojasnio značenje pobjedničke pjesme Leta 3: Evo što je ŠČ, tko je majka, a što znači traktor!

Ukratko, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat
 Damir Skomrlj/Cropix

Profesor s Fakulteta političkih znanosti, Hrvoje Cvijanović, na društvenim mrežama je objavio status u kojem je objasnio koje je, po njegovom mišljenju, značenje pjesme Leta 3 koja je pobijedila na Dori.

Naime, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat, zaključuje ukratko Cvijanović, a evo njegovog detaljnog objašnjenja:

- ŠČ (ruski Щ) pjesma Let3 o putinovskoj (‘Majci‘) Rusiji, najprimjereniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na tekuću rusku agresiju. Pa da malo dešifriramo tekst. ‘Mama‘ se stalno ponavlja u pjesmi: ‘Mama kupila traktora, Mama ljubila morona‘ … ‘Mama‘ kao Majka Rusija, a Белару́с (Bjelorus) je inače model traktora… Majka Rusija (pod)kupila Traktor (Bjelorusiju) iz koje je također pokrenuta agresija, i iz koje se zlo također širi (slično godinama ‘kupuju‘ koga god mogu … Inače, Putin je nedavno dobio od Lukašenka traktor za rođendan). Ukratko, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat. Tako to otprilike lirski vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su na simboličko-sarkastičan način opjevali rusku agresiju koja oblikuje sudbinu Europe. Nedavno, u jednom od intervjua, kad su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima je pisalo ‘Lenjin‘, izjavili su da je Putin ‘primjer bahatluka koji misli da je planeta njegova igračka‘. Tako govori band s lijevog spektra dok mnogi drugi šute! A što se tiče ostalih pjesama, uglavnom prilično isprazne i izlizane jadikovke o ljubavnim patnjama…a za to je bolje otvoriti ‘Patnje mladog Werthera‘ - objavio je Cvijanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2023 01:16