GORAN JABLANOV

PROGOVORIO SLOVENSKI SURFER KOJI JE ČUDOM PREŽIVIO VIŠE OD 25 SATI U OLUJI Svašta mi je kroz glavu prolazilo, u više navrata sam se oprostio od života

 Hanza Media

Slovenski surfer Goran Jablanov, koji je pronađen živ nakon što je nestao usred olujnog nevremena, progovorio je o gotovo 26-satnoj bjesomučnoj borbi s valovima. Podsjetimo, profesor tjelesnog odgoja nestao je kod savudrijskog svjetionika, a pronađen je živ u Italiji. Preplivao je čak 40 kilometara i izašao van na plaži blizu Trsta.

- Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Prvo o čemu se razmišlja je kako sad to riješiti. Prva stvar koja mi je pala na pamet - je li ovo trenutak da ostavim dasku i pokušam samo plivajući do obale, rekao je za Dnevnik.hr Jablanov (47) za kojeg su problemi počeli ubrzo nakon ulaska u more.

Za POP TV je izjavio da je u više navrata mislio da je sve gotovo te se praktički oprostio od života. Čitavo je vrijeme bio suočen s orkanskim udarima vjetra, koji su nerijetko prelazili 100 kilometara na sat, a valovi su dosezali visinu do tri metra.

Njegov prijatelj Oliver Biljan rekao je da je Jablanovu jarbol puknuo oko 200 metara izvan umaškog svjetionika Rofulina. Tražila ga je i Lučka kapetanije iz Pule. No, potraga je ubrzo prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta.

Čudo kojem se malo tko nadao, dogodilo se sljedećeg popodneva. Slovenskog surfera koji je preplivao gotovo 40 kilometara more je izbacilo na plažu. Nakon provedenog dana u bolnici pušten je na kućnu njegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:25