KONZERVATIVCI U DUBROVNIKU

‘Progresivci su grozni, demografski izumiremo! Samo mi imamo rješenje za izlazak iz krize...‘

Europski kongres obitelji najveća je međunarodna konferencija o obitelji i obiteljskim politikama ikad organizirana u Hrvatskoj.

Zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić 

 Darko Tomas/Cropix

Europski kongres obitelji, najveća međunarodna konferencija o obitelji i obiteljskim politikama ikad organizirana u Hrvatskoj počinje sutra u Dubrovniku, poručili su organizatori kongresa Europski konzervativci i reformisti (ECR).

"Tijekom petka i subote više od trideset međunarodnih govornika, među kojima su vladini dužnosnici iz država članica Europske unije, zastupnici u nacionalnim i u Europskom parlamentu, te poslovni ljudi i predstavnici civilnog društva iz Europe i SAD-a, raspravljat će o rješenjima za demografsku krizu, potrebi za promjenom dominantne kulture koja je neprijateljski nastrojena prema tradicionalnoj obitelji te javnim politikama koje će osnažiti obitelj kao temelj društva", poručuju organizatori.

Kao član ECR-a, domaćin Europskog kongresa obitelji u Dubrovniku je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić.

- Cilj ove velike međunarodne konferencije nije nikoga isključiti, već poslati jasnu poruku da koncept društva zasnovan na obitelji donosi najbolje rezultate u gospodarstvu, demografiji, obrazovanju i svim ostalim društvenim sferama. Za razliku od tog koncepta koji je preživio test vremena, novi tzv. progresivistički koncepti društva donose grozne rezultate. Imamo krizu identiteta i samoga društva i velikog broja pojedinaca, demografski izumiremo, a trpe i gospodarstvo i veliki javni sustavi. Zato politika treba, u okviru svojih mogućnosti, stvarati u društvu prijateljsko okružje za obitelj i poštivati antropološke datosti koje su se povijesno pokazale ispravnima i dobrima za društvo - rekao je Ilčić.

Europski konzervativci i reformisti ovu konferenciju organiziraju u partnerstvu s Međunarodnom organizacijom za obitelj, američkom organizacijom civilnog društva koja više desetljeća u Sjedinjenim Državama, Europi i ostatku svijeta promovira i pomaže osnažiti tradicionalnu obitelj koja je, kažu, "temelj svakog prosperitetnog društva".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:32