ENC ONLY

Projekt ide dalje: Od nedjelje na nekoliko naplatnih postaja HAC-a samo bezgotovinsko plaćanje

Korisnici koji koriste spomenute naplatne postaje biti će pravovremeno obaviješteni putem prometne signalizacije na autocesti.

Prizor s Hrvatskih autocesta.

 Damir Krajac/Cropix

Od nedjelje, 12. prosinca 2021., na nekoliko manjih naplatnih postaja na autocestama i to isključivo u noćim satima, moći će se plaćati jedino bezgotovinski, ENC uređajem ili bankovnom karticom, priopćili su u petak iz Hrvatskih autocesta.

Naplatne postaje na kojima će od 22 do 6 sati biti moguće jedino bezgotovinsko plaćanje, ENC uređajem ili bankovnom karticom su uz Vučevicu i Blato na Cetini, Ravča, Vrpolje, Perušić, Breznički Hum i Spačva.

Naplatne postaje namijenjene isključivo za bezgotovinska sredstva plaćanja bit će daljinski nadzirane iz Kontrolnog centra, a osigurana je audio i video komunikacija s korisnicima i radnicima Kontrolnog centra, navode iz Hrvatskih autocesta.

Korisnici koji koriste spomenute naplatne postaje biti će pravovremeno obaviješteni putem prometne signalizacije na autocesti, dok su stalni korisnici već obavješteni putem obavijesti i letaka.

HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija.

Iz Hrvatskih autocesta podsjećaju da je prije dvije godine uveden Pilot projekt ENC ONLY na naplatnoj postaji Vučevica na A1.

"S obzirom na to da se projekt pokazao uspješnim, te da su korisnici prihvatili plaćanje ENC-om ili bankovnom karticom, odlučeno je nastaviti s ovim projektom na više niskofrekventnih naplatnih postaja. Projekt je prijelazno rješenje do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na beskontaktnoj naplati. Cilj je uz smanjenje troškova poslovanja ujedno potaknuti i korištenje ENC uređaja, te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74 posto", zaključili su iz Hrvatskih autocesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:50