PROMICANJE OPTIMIZMA

Projekt Mali svjetionik: ‘Naj radnik‘, koji zajednicu čini boljim mjestom, dobit će nagradu od 100 tisuća kuna

Prošle je godine nagradu u Split odnio skromni Zlatko Pisac, radnik Lučke kapetanije Split

Nagrada Mali svjetionik

 Mali Svjetionik

Projekt koji je do sada dodijelio čak 400.000 kuna poziva javnost da od 5.9. putem stranice www.malisvjetionik.hr podnese prijave za svoje kandidate. Kao i proteklih godina, Naj radnik će dobiti 100.000, drugoplasirani 10.000, a trećeplasirani 5.000 kuna.

„Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu, ne samo u budućnost već i u sadašnjost.“ – ideja je je osnivača Kristijana Cinottija i Ivana Topčića. Inspiracija za projekt bio je pokojni Dr. Dražen Glavaš po kojemu je nazvana i sama nagrada koju, uz 100.000 kuna, dobiva pobjednik projekta. Projekt se provodi s ciljem promicanja optimizma u Hrvatskoj i pronalaska individualaca koji svojim radom, etikom i velikim srcem čine svoju zajednicu boljim mjestom. Njihove se priče dijele kako bi se osvijestio utjecaj pojedinca na njegovu okolinu. O dobitniku nagrade odlučuje javnost koja glasa putem SMS-a, a završnica i dodjela bit će održane na Global Leadership Summitu u Zagrebu 11.11.2022.

Prošle je godine nagradu u Split odnio skromni Zlatko Pisac, radnik Lučke kapetanije Split: „Kao što u pomorstvu svjetionik osigurava sigurnu plovidbu, tako i u svakodnevnom životu treba biti čovjek koji kroz male stvari bude drugima jedan putokaz i svjetlo.“

U brojnim prijavama za Zlatka su kolege iz Kapetanije najviše isticali kako je on „čovjek iznimka u slici prosječnog zaposlenika u javnim institucijama i kako pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ”do Zlatka”. Drugo mjesto osvojila je Irena Rončević s Korčule, a treće mjesto pripalo je Renati Štimac iz Perušića.

Od 2018. godine projekt Mali svjetionik ispričao je priče čak 45 radnika koji su svojim radom inspirirali druge iz svoje okoline, a ukupno je zaprimljeno preko 1.500 prijava i gotovo 40.000 glasova iz cijele Hrvatske. Detaljnije o tijeku projekta, prijavama i kako podržati projekt na web stranici Malog svjetionika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:53