VAL LJETNIH VRUĆINA

PROLJEĆA NEĆE BITI NI OVE GODINE Iz zime ulazimo izravno u ljeto: Idućih dana temperature idu do 30 stupnjeva!

Split, 040712.Prave ljetne vrucine, suncanje i kupanje su sada vec u punoj snazi, a temperaturu dodatno podize i pogled na atraktivne Splicanke na Znjanskoj plazi.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX

Tek što je stiglo proljeće nakon duge i tmurne zime, izgleda kako nas sljedećih dana očekuje pravo ljeto.

Iako su mnogi već ušli u najdraže sandale i proljetnu odjeću, ali se ipak odijevali slojevito u slučaju pada temperature, meteorolozi su za sljedećih nekoliko dana najavili temperature specifične za ljeto pa je preporučljivo da se konačno oprostite od dugih rukava. Nakon temperatura od ugodnih 20 stupnjeva, neki će se gradovi u Hrvatskoj zagrijati čak na 30 Celzijevih stupnjeva.

Već danas u cijeloj zemlji se očekuje sunčano i toplo, s temperaturama koje će dosezati i do 27 celzijevaca.

Najtoplije će biti u Slavoniji gdje će se do subote zadržati 27 stupnjeva, koliko se ovih dana očekuje i u Slavonskom Brodu. Temperature od oko 25 stupnjeva očekuju se u cijeloj Hrvatskoj. Malo zahlađenje bit će u subotu kada je diljem zemlje najavljena kiša. Već u petak u Istri i na riječkom području očekuje se naoblaka i obilna kiša.

U subotu će diljem Jadrana i Gorskog kotara padati kiša, a takvo vrijeme moglo bi se zadržati i u nedjelju. U nedjelju se na ponekim mjestima očekuje povremena kiša, i to u obliku kratkotrajnih pljuskova, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

U subotu će temperature pasti ispod najavljenih 25 celzijevaca, ali nakon toga čeka nas pravi val ljetnih vrućina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 08:28