ODBIO TEST NA DROGE

Prometnom recidivistu 30 dana zatvora, novčana kazna, a trajno mu oduzet i automobil

Sud mu je izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godine dana, a Opel Astr je od jučer u vlasništvu Republike Hrvatske.

policija ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Nepoštivanje prometnih propisa i zakona Republike Hrvatske skupo su stajali 38-godišnjeg Zagrepčanina. Njegovo trenutno mjesto boravka je remetinečki pritvor u kojem će ostati mjesec dana, a život si je dodatno zakomplicirao prošlog petka pred ponoć kada su ga policajci u Opel Astri zaustavili na zagrebačkim Srednjacima.

Policajci su tom prilikom otkrili da pred sobom imaju recidivista kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, vozio je bez sigurnosnog pojasa, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a na kraju je odlučno odbio i ponuđeni test na droge.

Bio je to okidač da ga policija odmah uhiti, a Opel Astra privremeno oduzme zbog prethodno više izrečenih pravomoćnih presuda radi činjenja prometnih prekršaja. Po dovršetku istraživanja u policijskoj postaji, policajci su ga uz optužni prijedlog odveli na Prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen sa 30 dana zatvora i 950 kuna novčane kazne.

Ujedno, sud mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godine dana, a Opel Astra mu je trajno oduzeta te je od jučer u vlasništvu Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:56