MUKE ZBOG KARTICA

Promjena valute usred novogodišnje noći: Što ako gost na dočeku potroši 1000 kuna, a nema keša?

Plakat ćemo skupa. Za 1000 kuna ga ne možete goniti i nadamo se da će gosti biti fer, kaže direktorica jednog splitskog hotela

Ilustrativna fotografija

 -/Panthermedia/Profimedia/-/panthermedia/profimedia

Još je samo nekoliko dana ostalo do konačnog uvođenja eura u Hrvatskoj, a možda na najvećim mukama su ugostitelji koje će promjena uloviti usred novogodišnje noći.

Nevena Čikeš, direktorica jednog splitskog hotela, rekla je za N1 da su se pripremili, ali da ipak nisu spremni.

“Razmijenili smo novac i pribavili kovanice, a da smo spremni teško je reći s obzirom na to da će sljedećih 15 dana gosti moći plaćati u kunama, a mi im vraćati u eurima. Mislim da će tu nastati pravi džumbus”, rekla je.

“Skinuli smo neke aplikacije koje će pomoći konobarima, ali sigurno je da će gosti čekati dulje, a znamo da nismo najstrpljivija nacija”, dodala je.

Po kovanice su tvrdi, neki morali ići i u drugi grad.

“Očekujemo kaos, nadamo se da će gosti biti strpljivi, a konobari pribrani”, rekla je Čikeš za N1.

Što se tiče novogodišnje noći, tvrdi da će biti teško stranom gostu objasniti da ne primaju kartice, jer je njima to nevjerojatno.

“Mi smo obavijestili naše goste, ali nismo dobili sve odgovore natrag te očekujemo dosta prigovora s 1. siječnjem”, izjavila je.

Što je s gostom koji je popio u novogodišnjoj noći 1000 kuna, a nema gotovine?

“Plakat ćemo skupa. Za 1000 kuna ga ne možete goniti i nadamo se da će gosti biti fer. Postoji opcija da odu pa da nam na autorizaciju daju karticu da se kasnije naplatimo. Postoji mogućnost i da plati na račun, ali to su dodatne komplikacije. Očekuje se kaos”, zaključila je Čikeš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 02:10