CRO DEMOSKOP

PROMJENE U POPULARNOSTI STRANAKA Ivan Vilibor Sinčić puše za vratom Mirele Holy, lijeva koalicija raste u odnosu na desnu

Zagreb, 051214. Trg Bana Jelacica.Predsjednicki kandidat Ivan Vilibor Sincic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

U najnovijem Crodemoskopovu istraživanju primjetno raste potpora dvjema najvećim strankama, prenosi HRT.

HDZ trenutačno podupire 29,5 ispitanika, a SDP 24,8. Osim njih izborni prag prelaze ORAH s 9,3 posto i Živi zid sa 7,8 posto potpore.

Isti odnos snaga je i kad su u pitanju koalicije. No, potpora desnoj koaliciji pada u odnosu na prošli mjesec, dok lijevoj raste i to za 1,3 posto.

Još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar s 21,2 posto potpore. Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na drugom je mjestu s 17,8 posto potpore.

S čela najnegativnijeg političara ne silazi Tomislav Karamarko (32,4 posto), dok ga u stopu slijedi premijer Zoran Milanović (31,4 posto) čija je Vlada ocijenjena dvojkom. Unatoč tomu, a zahvaljujući socijalnim mjerama, rad Milanovićeva tima bilježi rast simpatija za 7 posto.

Protekli mjesec najviše pozornosti građana odnijela je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Zamrzavanje tečaja švicarskog franka je na trećem mjestu, a oprost dugova tek na šestom, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 10:09