POTVRDILI IZ KOMPANIJE

Promjene u Upravnom odboru Fortenove: Rus Volk podnio ostavku, ulazi vlasnik PPD-a

Volk je u Upravnom odboru Fortenova grupe bio od nastanka te Grupe u travnju 2019., kada je u vlasničku strukturu ušao ruski Sberbank

Pavao Vujnovac

 Neja Markicevic/Cropix

Iz Fortenove su u četvrtak izvijestili da je dosadašnji član Upravnog odbora te grupe Sergei Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenova grupi, čime su prestale sve njegove obveze u organima upravljanja u Fortenova grupi d.d. i kompanijama članicama Grupe, dok je za člana Upravnog odbora predložen Pavao Vujnovac.

Volk je, kako se navodi u priopćenju, ostavku podnio 7. lipnja.

Istodobno, društvo Open Pass Ltd je Skupštini imatelja depozitarnih potvrda predložilo da se za člana Upravnog odbora Fortenova grupe imenuje Pavao Vujnovac, dok je Damir Spudić predložen za direktora društava nizozemske strukture odnosno Fortenova Group HoldCo, MidCo i TopCo B.V.

O tim će prijedlozima imatelji depozitarnih potvrda odlučivati na sjednici Skupštine, navodi se u priopćenju.

image

Sergei Volk

Davor Pongracic/Cropix

"Zahvaljujemo se gospodinu Volku na osobnom angažmanu i doprinosu stabilizaciji poslovanja Agrokora tijekom izvanredne uprave, pogotovo u postizanju nagodbe vjerovnika, a potom i snažnom razvoju Fortenova grupe. Želimo mu puno poslovnih i privatnih uspjeha u budućnosti", izjavio je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Volk je u Upravnom odboru Fortenova grupe bio od nastanka te Grupe u travnju 2019. godine, kada je u vlasničku strukturu ušao ruski Sberbank, nakon uspješne implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Od tada je, naime, 42,51 posto Fortenova grupe u vlasništvu SBK ART LLC, čiji je krajnji većinski vlasnik Sberbank of Russia.

U međuvremenu, ruski Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj Indotek potpisali su početkom travnja ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi. Za zaključenje transakcije, kako su tada naveli, potrebno je osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta.

Vujnovac je vlasnik i predsjednik uprave Prvog plinarskog društva (PPD) i Energia naturalis Grupe (Enna Grupa), a Spudić je član Uprave Enna Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 11:39