PET VOZILA

Pronađen dio vozila ‘nestalih‘ u stečaju tvrtke iz Samobora: Bez prometnih knjižica i ključeva

Nemoguće je utvrditi njihovu vrijednost bez angažiranja sudskog vještaka.

Ilustracija

 Mariusz Burcz/Alamy/Alamy/Profimedia/Mariusz Burcz/alamy/alamy/profimedia

Stečajni upravitelj IMES Mesne industrije Samobor izvijestio je da je ‘‘utvrdio lokaciju‘‘ pet od 19 vozila te tvrtke nestalih u stečaju za kojima je Trgovački sud u Zagrebu naložio raspisivanje potrage i predaju ključeva, prometnih dozvola i knjižica vozila stečajnom upravitelju.

"Stečajni upravitelj je utvrdio lokaciju pet vozila od čega jednog marke Volkswagen i četiri marke Mercedes za koje ne može točno utvrditi o kojim se vozilima s popisa radi. Svih pet vozila je u jako lošem stanju, vide se tragovi provale te je vidljiv nedostatak dijelova‘‘, ističe se u izvješću.

Dodaje se i kako za "pronađena" vozila nema prometnih knjižica i ključeva te je nemoguće utvrditi njihovu vrijednost bez angažiranja sudskog vještaka.

Izvješće je uslijedilo nakon što je zagrebački Trgovački sud 8. siječnja naložio potragu i objavio popis vozila za kojima se traga, a uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007. uključivši i pet TAM-ova, osam Mercedesa te Iveco, DAF i VW vozila, Osim toga, bila je zatražena je potraga za dva osobna automobila – renault cliom i VW Golfom. Sva navedena vozila imaju zagrebačke registarske tablice.

Navodi se i da je stečajni upravitelj u prošlogodišnjim podnescima naveo da je Imes kao stečajni dužnik vlasnik tih vozila koja nisu pronađena te je predložio raspisivanje potrage. Sudskim rješenjem lani u listopadu bilo je naloženo i bivšim zastupnicima Imesa – Ivici Kupresu i Borisu Horvatu da u roku od osam dana vozila predaju stečajnom upravitelju.

No, Kupres je izvijestio sud da nema nikakvih saznanja vezano za imovinu društva "budući da još prije otvaranja predmetnog stečajnog postupka nije bio zakonski zastupnik IMES Mesna industrija d.o.o. duže vremensko razdoblje".

Boris Horvat je izvijestio da je, po njegovom sjećanju, "na parkiralištu dužnika pet vozila, da su tri odvezena po nalogu Općinskog suda Nova Gradiška u korist vjerovnika" te da se DAF-ov kamion "nalazi kod bivšeg vozača", a VW Golf je "kod servisera u Donjoj Pušći".

Stečaj Imesa otvoren je krajem siječnja prošle godine, a u izvješćima stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića stoji i da se u jednoj "nekretnini u vlasništvu stečajnog dužnika dogodila krađa stroja" te da je tome "obaviještena policija koja je izašla na mjesto događaja i o svemu napravila zapisnik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 04:24