DUGI OTOK-PAG

Pronađen Zagrepčanin nestao na gliseru u Velebitskom kanalu

Kontakt preko mobitela s nestalim se više nije mogao ostvariti nakon 22,30 sati.
 Marija Mihic / Cropix

Brodica Lučke kapetanije Senj pronašla je u 11,20 sati Jusupa Idrizia (50) koji je sinoć nestao na 6-metarskom gliseru u Velebitskom kanalu. Idrizi je pronađen 500-ak metara jugoistočno od uvale Starša Draga na sjeveroistočnoj strani otoka Paga.

Plovilo kapetanije uputilo se u Karlobag, gdje će hitna pomoć zbrinuti spašenu osobu.

Potraga za 49-godišnjim Zagrepčaninom koji je jučer poslijepodne gliserom dugim šest metara isplovio iz parka prirode Telaščica na Dugom otoku prema otoku Pagu trajala je od sinoć .

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru je sinoć oko 20,23 sata zaprimila poziv preko Centra 112 Zadar kojem se javila supruga nestalog muškarca rekavši da joj se suprug nalazi na gliseru u Velebitskom kanalu te se pokušava vratiti u Pag iz smjera Zadra.

Nakon što je s nestalim uspostavljen kontakt mobitelom utvrđeno je da se nalazi između hridi Šestakovci i uvale Gorička. Kad se bezuspješno pokušao probiti do Paških vrata, predloženo mu je da se skloni u uvalu Gorička ili uvalu Movra. Nije želio riskirati i okrenuti brodicu zbog straha od potapljanja zbog jakog sjeveroistočnog vjetra i visokih valova. Održavao je poziciju uz sjeveroistočnu obalu otoka Paga, ali mu je ponestalo goriva. Kontakt preko mobitela s nestalim se više nije mogao ostvariti nakon 22,30 sati.

U potragu se u 21,17 sati uključio trajekt Jadrolinije "Sveti Juraj" koji inače plovi na liniji Prizna-Žigljen, te je pretraživao navedeno područje do 22.45 sati dok su to dozvolili vremenski uvjeti i vidljivost. Naime, plovila kapetanije i policije, te privatne tvrtke za spašavanje Sea help iz Zadra nisu se mogli uključiti u akciju zbog jake bure i visokih valova.

U potragu su se sinoć uključili i pripadnici Gorske službe spašavanja Zadar koji su pretraživali obalni pojas sjeveroistočne strane otoka Paga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:09