PRESTAO DISATI

Pronađena medicinska sestra koja je spasila život dječačiću iz Splita: ‘Ma nisam ja bitna, važno da je mali dobro!‘

Tri žene su, igrom sudbine, bile - medicinske sestre, koje su se taman zajedno vraćale kući nakon odrađene smjene u bolnici

Hitna pomoć, ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Nakon teksta o drami koju su u večernjim satima utorka proživjeli s malenim Splićaninom Noom, starim godinu i pet mjeseci, koji je prestao disati na povratku s pregleda na hitnom dječijem prijemu, pokušali smo doći do aktera dirljive priče o spašavanju života bebice.

Naime, nakon što je dječak po prvi put u životu dobio visoku tjelesnu temperaturu, medicinari su ga pregledali, zaključili da će sve biti u redu i poslali Nou s roditeljima kući.

No, na raskrižju pored HEP-a na Mertojaku dječak je prestao disati! I tu kreće priča o humanosti, jer se u spašavanje spontano uključuju mladići koji su slučajno naišli. Iz jednog automobila dotrčale su tri žene. Jedna je uzela dijete iz majčinog naručja, druga mobitel iz ruke. Nazvale su Hitnu pomoć, masirale dječačiću prsa, tješile mamu i tatu...

Tri žene su, igrom sudbine, bile - medicinske sestre, koje su se taman zajedno vraćale kući nakon odrađene smjene u bolnici.

Slobodna Dalmacija pronašla je jednu od njih. Ali, ne želi svojim imenom u foje, jer - radila je, kaže, ono što joj je dužnost.

Ova majka troje djece radi na Klinici za bolesti uha, grla i nosa s kirurgijom glave i vrata. Blago im se! Jesu li svjesni kakav dragulj među sobom imaju?

- Iz priče vidim da je mali Noa dobro, a to je najvažnije - kazala je skromna i samozatajna Sestra.

Nismo greškom Sestru napisali velikim početnim slovom. Ona to jest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:21