SVJETLO NA KRAJU TUNELA?

PRONAĐENO RJEŠENJE ZA PLAĆE RADNIKA ULJANIKA I 3. MAJA? Navodno bi se sve trebalo rješavati preko komercijalnih banaka

 Danijel Bartolić / CROPIX

Nova TV neslužbeno doznaje da će se plaća radnicima Uljanika za srpanj rješavati preko komercijalnih banaka. S Europskom komisijom dogovoreno je da se to neće tretirati kao nedozvoljena državna potpora, ukoliko će biti potrebna državna jamstva ili kolateral u obliku dionica u vlasništvu države, javlja ova televizija. To će se tretirati kao doprinos države planu restrukturiranja.

Ova vijest stiže nedugo nakon što se oglasio Poslovni savjet Uljanik grupe koji je u nedjelju u Puli održao sastanak na kojem je zaključeno da je pronalazak modela za isplatu plaća svim radnicima u što kraćem roku osnovni prioritet svih uprava i direktora Uljanika.

Uprava je u stalnoj komunikaciji i suradnji s državnim institucijama i na toj se platformi razrađuje mogući model za isplatu plaće i premoštenje financiranja do početka programa restrukturiranja, kaže se u prriopćenju za javnost iz Ureda korporativnih komunikacija Uljanik grupe.

"Budući da je za realizaciju istog ključna podrška državnih institucija uključenih u izradu Programa restrukturiranja, uvjereni smo da ista postoji jer je Program restrukturiranja integralni dio, odnosno drugi povezani korak nakon rescue aid kredita, a što je sve jasno definirano u odlukama Vlade iz veljače ove godine."

Uprava i Poslovni savjet posebno su analizirali utjecaj aktualne situacije na odnose s naručiteljima, odnosno brodovlasnicima te je zaključeno kako brodovlasnici na određenim gradnjama imaju svoje direktno ugovorene strane servisere i montažere opreme za svoj dio gradnje broda, a ti ljudi nisu ni radnici ni kooperanti Uljanika.

"Poštujući legalan štrajk, te isključivu nadležnost Štrajkaškog odbora, uvjereni smo da nikome nije u interesu nanositi štetu brodovlasnicima u dijelu u kojem se ničim ne zadire u tijek i nastavak zakonitog štrajka radnika Uljanika" - zaključili su iz Uljanik Grupe ne spominjući informacije koje je naknadno objavila Nova TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:39