SLUŽBENO POTVRĐENO

PRONAĐENO TIJELO SLOVENCA KOJI JE PAO S JET-SKIJA Obdukcijom se nije mogao utvrditi uzrok smrti, naložena su daljnja vještačenja

 Goran Sebelic / Ilustracija / CROPIX

Identifikacijom tijela muškarca koje je u ponedjeljak pronađeno u moru kod Poreča utvrđeno je kako je riječ o 47-godišnjem Slovencu za kojim se tragalo od 25. srpnja, kad je kod Vrsara pao s jet-skija u more.

- Na Odjelu patologije pulske Opće bolnice u utorak je obavljena obdukcija tijela koje je pomorska policija u ponedjeljak oko 13,30 sati pronašla na devet nautičkih milja van luke Poreč te je utvrđeno da se radi o 47-godišnjem slovenskom državljaninu koji je 25. srpnja oko 18 sati u akvatoriju ispred autokampa u Vrsaru s jet-skija pao u more - izjavila je u utorak glasnogovornica Istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je kako se obdukcijom tijela nije mogao sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti, pa su naložena daljnja toksikološka i histološka vještačenja.

Službenici pomorske i aerodromske policije, djelatnici Lučke kapetanije te ronioci Interventne jedinice policije, rovinjske Javne vatrogasne postrojbe i ronilačkog kluba četiri su dana intenzivno pretraživali porečki akvatorij tragajući za nestalim Slovencem.

On je prošli četvrtak upravljao jet-skijem na kojemu je prevozio svoje malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem čamcu na napuhavanje.

U policiji kažu kako je jet-skijem upravljao bez sigurnosnog prsluka i to na relativno kratkoj udaljenosti iza glisera, koji je u tom trenutku također vukao čamac na napuhavanje na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, Slovenac je pao u more preko pramca te se od tad za njim tragalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:10