PROPALA FEŠTA

PROPALA FEŠTA Odgođena svadbaŽužulove kćeri Tione, mladoženja u zadnji trenutak sve otkazao

Tiona je mlađa kći bivšeg veleposlanika Miomira Žužula, starija se udala prije pet godina u Dubrovniku
 Bruno Konjević/CROPIX/Tomislav Cuveljak

Bivši ministar vanjskih poslova u Vladi Ive Sanadera Miomir Žužul organizirao je, neslužbeno doznajemo, ovih dana u Splitu svadbu za kćer Tionu Žužul, ali vjenčanje je navodno naglo otkazano. Kuloarima bliskim obitelji Žužul proširile su se dvije verzije nesretnog događaja: jedni neslužbeno kažu da se tri dana uoči svadbe u hotelu pojavio mladoženja koji je, navodno, sve otkazao, a, drugi, pak, također neslužbeni izvori, uvjereni su da je vjenčanje otkazano zbog smrtnog slučaja u obitelji mladoženje.

Informaciju do zaključenja broja nismo uspjeli provjeriti kod samog Miomira Žužula jer se nije ni javljao ni odgovarao na poruke. Uspjeli smo tek doznati da mladoženja nije iz Hrvatske. Iz izvora bliskog samoj organizaciji otkazane svadbe neslužbeno doznajemo da je vjenčanje trebalo biti održano u jednom od najekskluzivnijih mjesta, splitskom Meštrovićevom kašteletu.

Svečana večera planirana je na terasi splitskog hotela Park, koji je u vlasništvu poduzetnika Bože Čule, Žužulova prijatelja. No u posljednjem trenutku sve je otkazano, a iako mnogi s kojima smo razgovarali iz blizine obitelji Žužul taje detalje, informacija o neuspješnoj svadbi ipak se proširila kuloarima.

- Večera je trebala biti za 200 ljudi, sve na vrhunskom nivou, ekskluzivno, ali tri dana prije je sve otkazano, ne znamo točno zašto, ali u hotelu se pojavio mladić, za kojeg pretpostavljamo da je mladoženja, i sve je otkazao. Ponudio je podmiriti troškove, ali koliko mi je poznato, nije ništa trebalo platiti - rekao nam naš izvor. Bračni par Žužul, Miomir i njegova supruga Tatjana, viđeni su također ispred splitskog hotela, kako spremaju stvari u Mercedes te odlaze. Direktor hotela, no nije nam želio ništa reći na temu otkazanog vjenčanja Žužulove kćeri.

- Nemam komentara - kazao je te dodao: - Imali smo mi drugu veliku svadbu ovaj vikend. Ali ne bih ništa govorio na tu temu jer štitimo privatnost naših gostiju.

Svadba je trebala biti organizirana za mlađu kćer, 30-godišnju Tionu Žužul, inače asistenticu na katedri Strategy and Entrepreneruship na London Business Schoolu. Samozatajna Tiona je 2006. za Nacional dala intervju u kojem je ispričala da je nakon studija psihologije na Harvardu magistrirala i to na London School of Economics kao najbolja u generaciji.

Magistrirala je europsku politiku na temu “Suverenitet i Europska unija: Javno mnijenje u Hrvatskoj”. Hrvatsku je napustila u trećem razredu osnovne škole, kad se cijela obitelj odselila u Ženevu, gdje je Žužul 1993. preuzeo funkciju veleposlanika. Tri godine kasnije s obitelji se opet preselila, ovaj put u Washington, i to zbog veleposlaničkog mandata oca.

Pohvalila se u intervjuu da je dobitnica dviju studentskih nagrada - harvardske “Elizabeth Cary Agassis“ za akademska postignuća te “Paul Taylor“ za najbolje ukupne rezultate na London School od Economics. Svadba prve Žužulove kćeri okupila je društvenu kremu 2009. u Dubrovniku. Starija kći Ivana Žužul udala se tada za Ryana Broadheada u Dominikanskoj crkvi .

Na ceremoniji su viđeni i William Montgomery sa suprugom Lynn. Božji blagoslov dodijelio im je američki kardinal Theodore E. McCarrick koji je doputovao iz Washingtona. Otkako je prodao studij u Dubrovniku, neslužbeno doznajemo, Žužul rijetko boravi u Hrvatskoj. Rijetko komunicira i s bivšim kolegama iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:09