TUŽBA ZA KLEVETU

PROPALO MIRENJE Ostojić tražio samo ispriku, Grmoja poslao odbijenicu

Sudac je zatražio da se od Općinskog državnog odvjetništva pribavi podatak na koji se način utvrđivalo je li bilo praćenja i prisluškivanja Bože Petrova
 EPH

Na polusatnom ročištu na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u povodu tužbe za klevetu, a koju je podnio bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić protiv glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje, propao je pokušaj mirenja. Iako je Ostojić bio spreman na pomirbu uz odgovarajuću ispriku i objavu u medijima, Grmoja u svemu što je izrekao u medijima početkom godine ne vidi ništa sporno, pa ni razlog za ispričavanje.


U tužbi Ostojić traži da se Grmoju kazni sa 400 dnevnih dohodaka uz objavu presude u medijima o njegovu trošku. S obzirom na propalo mirenje, za iduće ročište sudac je zatražio da se od Općinskog državnog odvjetništva pribavi podatak na koji se način utvrđivalo je li bilo praćenja i prisluškivanja Bože Petrova. Ujedno je naloženo da se dostavi predstavka saborskom odboru pod naslovom "Politička hobotnica Bože Petrova", a o kojoj je Grmoja govorio.


Ostojiću su sporne izjave objavljene od 4. do 6. siječnja na N1 televiziji te na HRT-u u kojima je Grmoja rekao: "...dobio sam informaciju da je saborskom odboru prijavljen podnesak 'Politička hobotnica Bože Petrova', gdje se kaže da je ministar Ranko Ostojić preko Bertine pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte koje je ostvario putem mobitela... Dobio sam informaciju da je anonimna osoba podnijela podnesak. Rekao sam da sumnjam u to da je Ostojić zloupotrijebio svoj položaj. Nisam rekao da je to sigurno tako niti da imam dokaze... Čitao sam u novinama da su i HDZ i SDP pratili Petrova..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:41