KRETANJE BEZ PROPUSNICA

Propao i novi pokušaj grupiranja općina u Brodsko-posavskoj županiji

tržnica u Slavonskom Brodu
 Danijel Soldo / Ilustracija / CROPIX

U Brodsko-posavskoj županiji propao je još jedan pokušaj objedinjavanja općina s ciljem kretanja na širem području bez propusnica, a županija već treći dan zaredom nema potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom, pa je oboljelih i dalje 19.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak navode kako je u županiji u prosjeku na 100.000 stanovnika evidentirano 13 oboljelih, dok je na nacionalnoj razini prosjek 38.

Na koronavirus testirano je ukupno 750 osoba, pozitivne nalaze imalo je 19 osoba, jedna je osoba umrla, a među oboljelima su dvije osobe iz zdravstvenog sustava.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković izvijestio je o još jednom neuspjelom pokušaju objedinjavanja lokalnih jedinica s ciljem kretanja bez propusnica, a inicijativa je ponovno došla iz Slavonskog Broda koji je i prije tri dana predložio da se s gradom u jedinstvenu cjelinu objedini 16 istočnih gravitirajućih općina.

Sličnu inicijativu za zapadni dio županije tad su pokrenule i tamošnje općine, ali su odmah dobile odbijenicu od Grada Nove Gradiške.

U drugom pokušaju Slavonski Brod pokušao je objediniti područje sa šest općina.

No kako je rekao Bošnjaković, zbog novog naputka Nacionalnog stožera da objedinjavanje aktivnosti civilne zaštite moraju potvrditi i predstavnička tijela lokalnih jedinica, i ova je inicijativa propala.

Iz policije kažu kako je na području županije trenutno 880 osoba u samoizolaciji, od kojih je petero protekloga vikenda prekršilo tu zaštitnu mjeru.

Načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić potvrdio je da policija od ovoga vikenda teren i kršenje mjera zabrane okupljanja u Slavonskom Brodu provjerava i uz pomoć dronova. Nadgledanje terena dronovima ovoga tjedna treba početi i u Novoj Gradiški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:06