UNIŠTILI IH 'ŠVICARCI'

PROPAST JEDNE OD NAŠIH NAJPOZNATIJIH TRGOVINA S POTREPŠTINAMA ZA KUĆNE LJUBIMCE Ovršili im sve stvari vrijedne 111 tisuća kuna

 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Novi povodac za psa, vrećica pijeska za mačku ili hrana? Sve to moći će se u petak u Varaždinu kupiti po povoljnijim cijenama. No, nije riječ o akciji nekog lanca, nego o javnoj dražbi Porezne uprave.

Ona je, naime, ovršila trgovinu Zoo centar, a prodavat će se sve što trgovina ima na zalihama. Vrijednost predmeta na javnoj dražbi je 111.525 kuna, a prodaja počinje u 9 sati, u Optujskoj ulici broj 145. Predmeti se mogu razgledati na licu mjesta pola sata prije, a onda i ponuditi cijenu. Na dražbi će biti i vlasnik, koji kaže kako će mu biti teško promatrati kako se prodaje sve s njegovih polica. Zoo centar je obiteljska trgovina koja radi već 27 godina, kaže vlasnik Nenad Rožić, a uništio ih je kredit u švicarcima. Godinama su se borili da otplate porezni dug. Kako su plaćali stari porez, tako je nastajao novi, tvrdi.

- Mnogi bi odustali i zatvorili trgovinu, no mi se nismo predali. Imamo nešto robe u trgovini, ona će biti na prodaju. Napravit ćemo inventuru i vidjeti što sve imamo. No, sigurno je da će se ponuditi hrana i potrepštine, - kaže Rožić.

Sve što se nalazi u trgovini moći će se kupiti po povoljnijim cijenama, tako da je nesumnjivo da će dražba privući mnoge vlasnike dlakavaca. No, među njima neće biti volonteri iz lokalnog azila udruge Spas.

- Nećemo ići na dražbu. Sumnjamo da će biti hrane, a nama je ona najpotrebnija - kaže Gordana Lacko iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:50