POSTROJENJE U PULI

Proradio Kaštijun, uklonjen kvar na procesnoj dizalici MBO postrojenja

U MBO postrojenju je uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi te su obavljeni radovi na otklanjanju kvara

Kaštijun

 Duško Marušić/Cropix

Nakon uklanjanja kvara na procesnoj dizalici MBO postrojenja, to je postrojenje u ponedjeljak počelo s radom, odnosno s obradom i zbrinjavanjem zaprimljenog komunalnog otpada, priopćili su iz županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Podsjećaju da su 1. srpnja izvijestili da je u MBO postrojenju uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi te su obavljeni radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Kroz protekli tjedan postavljena je nova kabelska staza i pripadajući kablovi napajanja i komunikacije te je obavljeno testiranje sustava kako bi se utvrdila ispravnost i funkcionalnost rada.

U izviješću koje su poslali s informacijom o početku rada, iz Kaštijuna podsjećaju da se 17. lipnja na procesno mosnoj dizalici u MBO postrojenju ŽCGO Kaštijun dogodio novi kvar koji je uzrokovao zastoj redovnog rada postrojenja. Vještačenjem je utvrđeno da je neupitni uzrok bio mehanički kvar odnosno zastoj uzrokovan zaribavanjem linije za obradu.

U MBO postrojenju je uklonjena kabelska staza i pripadajući kablovi te su obavljeni radovi na otklanjanju kvara na kabelskoj stazi procesne dizalice. Do početka redovnog rada pogona miješani komunalni otpad se privremeno skladištio na za to pripremljenoj površini u dijelu predviđenom za neopasan otpad, smještenoj unutar ŽCGO Kaštijun, a sve sukladno Elaboratu za gospodarenje otpadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:47