DRAMA NA BILICAMA

Proširila se korona u splitskom zatvoru: U bolnici i bivši general JNA koji je htio potopiti Dalmaciju

Među osobama lišenim slobode pozitivno ih je ukupno 41, a osim njih je od COVID-19 oboljelo i 15 službenika zatvora
 Jakov Prkic/Cropix

U Zatvoru u Splitu među zatvorenicima i pritvorenicima imaju petinu zaraženih, piše Slobodna Dalmacija. Među osobama lišenim slobode pozitivno ih je ukupno 41, a osim njih je od COVID-19 oboljelo i 15 službenika zatvora. Na splitskim Bilicama trenutno borave 203 osobe lišene slobode.

- Zatvor u Splitu je nakon provedenog testiranja zaprimio ukupno 41 pozitivan nalaz za osobe kojima je oduzeta sloboda i 15 pozitivnih nalaza za službenike. Ističemo kako navedeni podaci uključuju i pošli tjedan dostavljene podatke o broju zaraženih: 23 osobe lišene slobode i 7 službenika.

Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici, a čija je hospitalizacija moguće povezana s pozitivnim testom na bolest COVID-19 - saznaje Slobodna od Ministarstva pravosuđa.

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje kako se na bolničkom liječenju u KBC Split nalazi Borislav Đukić, bivši general JNA osuđen u prosincu prošle godine na deset godina zatvora organiziranje miniranja brane Peruća krajem siječnja 1993. godine.Tada mu nakon objave presude na Županijskom sudu u Splitu produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od ožujka 2016. godine.

image
Borislav Đukić
Vojko Basic/Cropix

Uračunata mu je i godina dana provedenih u Crnoj Gori u ekstradicijskom pritvoru nakon čega je izručen Hrvatskoj. Đukić je u optužnici naveden zajedno s generalom Ratkom Mladićem, tada zapovjednikom 9. kninskog korpusa JNA, sada pokojnim generalom Milom Novakovićem, zapovjednikom tzv. Srpske vojske Krajine te majorom Milanom Koricom, tada zapovjednikom svih pograničnih jedinica milicije SVK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:28