UKRAO BOCU PA SE NAPIO

Proslava Nove godine umalo završila kobno: Otac pijanog sina (11) na rukama donio u bolnicu

Zbog trovanja alkoholom prošle je godine u zadarsku bolnicu u besvjesnom stanju dovedeno čak četvero djece

ZADAR - Proslava Nove godine umalo je kobno završila za 11-godišnjeg dječaka iz Zadra kojeg je u noći na subotu sa 1.6 promila alkohola u krvi u besvjesnom stanju na rukama u zadarsku Hitnu pomoć donio njegov otac.

Dječak je u Hitnoj pomoći primio infuziju, nakon čega je prebačen na Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice gdje je zadržan na liječenju. U subotu ujutro dežurni liječnici nisu htjeli detaljnije komentirati njegovo zdravstveno stanje, dok je ravnatelj bolnice Dario Nakić kazao tek kako se dječak oporavlja.

- Dječak je stabilno i to je sve što vam, mogu kazati - kazao je ravnatelj zadarske bolnice u kojoj će dječak na oporavku po svemu sudeći ostati do do ponedjeljka. Tijekom proslave Nove godine u njegovoj obiteljskoj kući, dječak je, kako neslužbeno doznajemo, bocu alkohola roditeljima ukrao iz garaže, te se napio, nakon čega su ga u klonulom stanju pronašli roditelji.

Zbog trovanja alkoholom prošle je godine u zadarsku bolnicu u besvjesnom stanju dovedeno čak četvero djece u dobi od 13 i 14 godina . Osnovnoškolci su na Odjel pedijatrije dovezeni uglavnom onesviješteni. Kod svih je utvrđeno da su prije trovanja pili votku, a izmjerenih promila se ne bi posramili ni stariji ljubitelji kapljice.

Kod jednog od dječaka u dobi od 14 godina koji je u bolnicu doveden prošle godine u novogodišnjoj noći izmjereno je čak 2,2 promila, dok su druga dvojica dječaka u dobi od 13 godina imali po 1,7 i 1,5 promila alkohola u krvi. Kod djevojčice od 13 godina izmjereno je 1.57 promila alkohola, koje je "popila" na proslavi dječjeg rođendana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:04