KONTRA SVIH

Proslavljeni hrvatski trener suprostavio se stožeru: ‘Mjere su besmislene, radit ćemo normalno!‘

Zašto županijske lige smiju igrati nogomet, općinske ne smiju?. Donesimo jasna pravila za sve, proziva Branko Ivanković
Ilustracija, Sportski centar TTS
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinski Sportski centar TTS odlučio se suprotstaviti županijskom i Nacionalnom stožeru civilne zaštite i nastaviti normalno s radom.

Nove epidemiološke mjere su nazvali besmislenima.

- TTS Sportski centar nastavlja normalno s radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere iz razloga jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije - poruka je centra upućena Nacionalnom, ali i županijskom stožeru.

Prvi je ovo poznati slučaj u Hrvatskoj javnog i otvorenog suprotstavljanja epidemiološkim mjerama.

TTS je projekt bivšeg pomoćnika izbornika hrvatske reprezntacije, a danas selektora reprezentacije Omana, Branka Ivankovića, u službenom vlasništvu kćeri Mije, sina Hrvoja i supruge Vesne.

Mia Ivanković udana je za bivšeg supruga i menadžera Ivane Banfić, Roberta Magića. On na TTS-u vodi popularni caffe bar, a u poruci upućenoj stožeru, mnogi prepoznaju njegov rukopis.

Ivanković je TTS svojevremeno otvorio u partnerstvu s Tomislavom Vrbnjakom, dugogodišnjim fizioterapeutom AC Milana. Centar se nalazi u sklopu atletskog stadiona „Sloboda“.

Nakon što je izašao iz vlasništva TTS-a, Vrbnjak je ondje otvorio ordinaciju fizikalne medicine.

Iako formalno nije on vlasnik niti je pisao poruku upućenu stožerima, Ivanković se slaže s porukom svoje obitelji. I s njihovom kvalifikacijom epidemioloških mjera besmislenima.

- Mjere su pune nelogičnosti. Zašto recimo županijske lige smiju igrati nogomet, općinske ne smiju?. Donesimo jasna pravila za sve, kojima će svi ravnomjerno i snositi teret. Evo, zarazi se pola nogometne ekipe, ali ostali igraju. Dinamo ima devet zaraženih igrača, koje su zamijenila druga devetorica. Zašto, po logici stožera, u karanteni nije cijeli klub, navijači pa i Borongaj? TTS živi od iznajmljivanja sportskih dvorana, što mu je novim mjerama zabranjeno. To je centar, ukupne površine veće od 3000 kvadrata, u kojoj su i fitnes centar, medicinska ordinacija, prostor za grupne programe… I sve to smije raditi ali nema malog nogometa, košarke i badmintona? Zašto onda škole rade? Jednako su frekventne – ljut je Branko Ivanković.

image
Branko Ivanković
Zeljko Puhovski/Cropix

TTS ima ukupno 19 zaposlenih.

Robert Vugrin, šef županijskog stožera Civilne zaštite, zaziva sankcioniranje kršitelja epidemioloških mjera.

- Ovisimo o tri inspektora civilne zaštite i pet inspektora Državnog inspektorata. Zar stvarno mislite da je to dovoljno da se osigura kvalitetno poštivanje mjera na području Varaždinske županije? Ja ne mislim tako. Županija ne može ništa onima koji krše epidemiološke mjere. Za to su nadležni inspektori – rekao je.

Ni Branko Ivanković, kaže za Jutarnji, nije za nepoštivanje mjera, ali smatra da trebaju biti logične i jednake za sve.

Kako je u Omanu?

- Donedavno je na snazi bio policijski sat od 20 do 5 ujutro. Nose se maske, drži se razmak, nogomet se igra pred praznim tribinama. Sad smo na pripremama, hotel je otvoren samo za nas. U zemlju se ulazi uz obaveznu sedmodnevnu karantenu. Fitnes je na otvorenom, teniski su tereni zatvoreni. Vrijeme je odlično pa su ionako svi vani. Danas je bilo 30 stupnja i nema vlage u zraku – rekao je za Jutarnji Branko Ivanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:42