KRAĐA DELICIJA

Prostačka poruka na hladnjaku na Medicini djelo je uglednog farmakologa, javio se i dekan

Ova poruka ispisana na listu papira i zalijepljena na hladnjaku u četvrtak je objavljena na društvenim mrežama

Vladimir Trkulja i sporna poruka

 Rtl Direkt Screenshot

"Tijekom posljednjih osam dana netko je iz ovog frižidera ukrao 25 dag vrhunskog pršuta i 40 dag vrhunske pancete koje sam dobio na poklon. Budući da krađa definitivno nije akademska kategorija, neće biti ni moja poruka. Nabijem ti lopatu u dupe, pederčino lopovska. Prof. dr. sc. V. Trkulja."

Ova poruka ispisana na listu papira i zalijepljena na hladnjaku koji dijele zaposlenici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak je objavljena na društvenim mrežama i izazvala je niz različitih komentara.

Kako je u potpisu poruke naveden Vladimir Trkulja, ugledni stručnjak za farmakologiju koji je često javno istupao u brojnim medijima o koronavirusu i povjerenju u cjepivo, pokušali smo u kontaktu s njim provjeriti autentičnost poruke i okolnosti koje su joj prethodile.

Sam Trkulja u kratkom nam je razgovoru potvrdio autentičnost poruke koju je zalijepio iznad hladnjaka koji djele zaposlenici Medicinskog fakulteta, no isto nam je tako zaprijetio "pravnim posljedicama" ako objavimo sadržaj razgovora na ovu temu bez njegove autorizacije.

Na sadržaj poruke reagirao je dekan dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavko Orešković, koji nam je rekao da nije čuo za ovu poruku, ali da je ona za svaku osudu.

- Ovakva poruka nije nigdje primjerena, a pogotovo ne u akademskim krugovima. Kako sam trenutno na službenom putu, odmah nakon povratka pozvat ću odgovorne na razgovor - rekao nam je prof. Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:16