'AUTIĆ ZA ŽUPANICU'

PROSVJED LJUTIH SIŠČANA 'Uzmite svom djetetu auto i dajte ga županici. Ona ih jako voli!'

Građani će na najavljenom prosvjedu u subotu ispred zgrade županije ostavljati dječje igračke - autiće
 CROPIX

SISAK - “Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli.” Moto je to mirnog prosvjeda najavljenog za subotu 2. studenoga. Tako će, prvi put otkako je županica, Marina Lovrić Merzel doživjeti ozbiljan prosvjed građana protiv sebe i svoje politike.

Povod je njena kupnja skupog službenog automobile Audi A6 novcem poreznih obveznika, a prosvjed će biti organiziran u subotu, 2. studenoga od 12 do 13 sati ispred zgrade Županije u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku.

Naime, za taj datum i sat, Inicijativa građana Siska i Sisačko-moslavačke županije, okupljena oko Facebook grupe “Autić za županicu”, službeno je policiji prijavila miran prosvjed.

Kako stoji u obavijesti o prosvjedu, građani će ispred zgrade županije pokazati svoje mišljenje o županičinoj kupnji novih automobila i trošenju novca poreznih obveznika, tako što tamo ostavljati dječje igračke - autiće. Pa neka županica ima autića koliko i kakvih hoće. Skup je, kako ističu organizatori, nestranački i organiziran kao inicijativa građana.

'HALO, OVDJE AUDI CENTAR!' Sisačka županica sprda se sa skandalom oko kupnje Audija A6

(Pre)skupi službeni auto Marine Lovrić Merzel, županice jedne od siromašnijih županija u Hrvatskoj tako i dalje ne prestaje biti top politička tema u Sisku, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Dok zanimanje medija za rastrošnu županicu, ali i za sve druge župane i gradonačelnike po rastrošnosti bliske njoj, ne prestaje, sisačka županica pokušava popraviti štetu načinjenu kupnjom skupog automobile u vrijeme velikog siromaštva, napadima na medije.

Optužuje javne medije da pisanjem o kupnji automobila zapravo vode kampanju protiv nje, da nitko ne piše kada se otvore dvije tvornice, ali ne prestaje pisati kada treba napasti nju.

Mirni prosvjed građana i akcija “autić za županicu” ozbiljno su upozorenje da se više ne može uzdati uzdati u zaboravnost građana, vjerujući da će birači do slijedećih izbora sve zaboraviti i ponovo glasovati za nju kao i tri puta do sada. Ovoga puta građani će, a ne mediji, izreći najžešću kritiku.

Ured županice Merzel: 'Pronašli smo rješenje za vrtić u Hrvatskoj Kostajnici, Krijesnica ne zatvara vrata'

SISAK - Iz ureda sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel medijima je odaslano priopćenje o pronalasku rješenja za opstanak dječjeg vrtića u Hrvatskoj Kostajnici. Naime, taj je vrtić stavio ključ u bravu jer gradska uprava Hrvatske Kostajnice nije pronašla rješenje za daljnje financiranje rada vrtića i isplatu zaostalih plaća tetama u vrtiću.

Nakon medijskih napisa prema kojima Županija ima za skupe automobile županici i dožupanima, ali nema za opstanak vrtića u Hrvatskoj Kostajnici, županica i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice naglo su se dogovorili. U izvanrednom priopćenju iz ureda Županice piše kako je rješenje pronađeno.

U priopćenju stoji: „Nakon višekratnih intervencija i pomoći Sisačko-moslavačke županije, kojima je osiguravan rad i opstanak Dječjeg vrtića „Krijesnica“ u Hrvatskoj Kostajnici , trajna suradnja i komunikacija Županije i Grada Hrvatska Kostajnica urodila je dragocjenim plodom: Siguran nastavak rada Dječjeg vrtića „Krijesnica“! Unatoč činjenici da je po Zakonu o predškolskom odgoju osiguravanje uvjeta i sredstava za rad dječjih vrtića isključiva nadležnost gradova ili općina koji su ih i osnovali, Sisačko-moslavačka županija nije odustajala od ulaganja velikih napora za kvalitetnim i trajnim rješenjem ovog, za Hrvatsku Kostajnicu životno važnog problema. Na koji je način problem riješen, što je sve trebalo poduzeti kako bi ga se riješilo, kako izgleda budućnost Dječjeg vrtića „Krijesnica“? Na ova će pitanja, na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u ponedjeljak, 4. studenoga 2013. godine, s početkom u 12 sati, u Velikom kabinetu u sjedištu županije odgovoriti sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović i ravnateljica vrtića Nives Seibert“, stoji u priopćenju sisačko-moslavačke županice. ( M. Piškor)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:05