'VRATITE JE NA POSAO'

PROSVJED PRED SISAČKO-MOSLAVAČKOM ŽUPANIJOM Pjesnik Slavko Jendričko prosvjeduje za Jasminu Jovev

 Mate Piskor / CROPIX

SISAK Poznati hrvatski pjesnik, Siščanin Slavko Jendričko, započeo je u utorak prosvjedovati virtualno na svom Facebook statusu zbog 'besprizornog nepoštivanja zakona od strane sisačko-moslavačkog SDP-a i dožupana Zdenka Vahovca' u slučaju Jasmine Jovev.

U srijedu je prosvjed nastavio ispred zgrade Županije u Sisku. Uz tvrdnju da zakon mora biti jednak za sve, zbog kršenja zakona i ljudskih prava Jasmine Jovev, koja je riskirala živornu egzistenciju da bi javno upozorila na kriminal i korupciju sada već bivše županice Marine Lovrić Merzel, Jendričko će prosvjedovati gotovo svakodnevno pred Županijom sve dok se Jasmina Jovev ne vrati na posao. Kako je rekao, Jendričko je platio tiskanje većeg broja plakata o tome slučaju, a kako je najavio, plakati će ući u sisačke institucije, tvrtke i u privatne poštanske sandučiće, a dijelit će ga i Siščanima po gradu.

Kao što smo već pisali, čelništvo županije nije postupilo po nalogu inspekcije Ministarstva u koje je u Županiju stiglo 20. lipnja ove godine i kojima je naređeno da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev. Umjesto da dokinu otkaz bivšoj šefici kabineta bivše županice Marine Lovrić Merzel, koja je otpuštena iz osvete i po nalogu bivše županice, iz županije su, najvjerojatnije po nalogu iz Remetinca, odbili postupiti po zapisniku inspekcije Ministarstva uprave jer, kako kažu, nema slobodnog mjesta koje odgovara stručnoj spremi gospođe Jovev.

- Žalosno je da zbog ovog primjera kršenja zakona nisu reagirale državne institucije, stranke na vlasti, ali niti stranke oporbe. Stoga predlažem da Vlada ukine sve zakone, pa neka vrijedi zakon jačega, kao što, zbog samovolje SDP-a Sisačko-moslavačke županije i dožupana Vahovca, vrijedi u slučaju Jasmine Jovev, zaključio je Jendričko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 08:30