SLAVONSKI BROD

Prosvjed uoči suđenja za smrt djevojčice Nikoll: ‘Ne želimo da se pronađu olakotne okolnosti‘

Osim na roditeljima, teret odgovornosti je i na Centru za socijalu skrb iz Nove Gradiške, kaže koordinatorica udruge ‘Veronica Vere‘

djevojčica Nikoll Dedić pokopana je na gradskom groblju u Novoj Gradiški

 Nenad Opacak/CROPIX

Na godišnjicu smrti dvogodišnje djevojčice Nikoll Dedić iz Nove Gradiške i uoči 11. travnja, početka suđenja njezinim roditeljima, pred Centrom za socijalnu skrb u Novoj Gradiški i pred Županijskim sudom u Slavonskom Brodu prosvjedovali su članovi udruge "Veronica Vere".

- Ne želimo da se pronađu olakotne okolnosti za smrt djevojčice - poručila je koordinatorica za socijalnu politiku udruge "Veronica Vere", Stela Prislan Fujs.

Istaknula je da je, osim na roditeljima, u tom slučaju teret odgovornosti i na Centru za socijalu skrb iz Nove Gradiške.

- Centar je ostao kamena srca, nije reagirao. Njihova je odgovornost na svjetlu dana. Ništa se od tad nije promijenilo, nitko ništa nije naučio, ni ovo društvo, ni centri za socijalnu skrb - rekla je Prislan Fujs i dodala kako se nada da će najavljena reforma socijalne skrbi donijeti pomake u radu sustava.

Dvogodišnja djevojčica s ozljedama glave i tijela primljena je 31. ožujka 2021. u novogradišku bolnicu.

Zbog težine ozljeda, prevezena je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Nakon toga privedeni su roditelji ozlijeđene djevojčice, a još dvoje njihove djece izdvojeno je iz zajedničkog kućanstva.

Dvogodišnja djevojčica umrla je 4. travnja 2001.

Treće dijete, o kojemu se skrbila baka, izdvojeno je iz obitelji u ožujku ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:47