JOSIPOVIĆ O PRVOMAJSKIM PROSVJEDIMA

'Prosvjedi su legitimni zbog nezadovoljstva stanjem u zemlji'

Na pitanje je li izložen prijetnjama poput Stjepana Mesića i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, kratko je i jasno odgovorio: 'Nisam'
 Srećko Niketić/CROPIX

BALE - Vrijeme je štednje, prema tomu, nimalo turizma kada je riječ o državnim rezidencijama. Osim onih protokolarnih potreba, u korist države. Prva prilika za to je tradicionalno pozivanje na Brijune stranih diplomata u Hrvatskoj, što će se održati jer se ta tradicija pokazala kvalitetnom i dobrom - ustvrdio je to hrvatski predsjednik Ivo Josipović tijekom posjeta Balama u petak poslijepodne odgovarajući na novinarsko pitanje kada će početi koristiti predsjedničke rezidencijalne vile na Brijunima kao njegovi prethodnici.

Na pitanje je li izložen prijetnjama poput bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i sadašnjeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, kratko je i jasno odgovorio: 'Nisam'.

Komentirajući najavljene prvomajske prosvjede diljem zemlje, predsjednik Josipović smatra da su sindikati s pravom nezadovoljni gospodarskom situacijom, pa je njihovo legitimno pravo da prosvjeduju.

No, on vjeruje da će Vladine reforme koje se predviđaju dovesti do promjena, da sutra ne bude više tako.

Tijekom svečanosti proslave Dana općine Bale, predsjednik Josipović je na talijanskom jeziku istaknuo da talijanska manjina uspješno afirmira i čuva svoj identitet, jačajući hrvatsko-talijanske odnose.

Za općinu Bale, gdje je na vlasti Udruga „Ladonja“ kazao je kako je ona primjer sjajnog napretka i uzleta, zahvaljujući specifičnom transstranačkom projektu, u čijoj realizaciji prednjače lokalni interesi i kvaliteta života, ispred stranačkih interesa.

Preuzimajući kaktus na dar, od baljanske Udruge kaktusara, Josipović, je potvrdio da je tijekom predsjedničke kampanje obećao da neće biti predsjednik fikus, već kaktus.

- No, moje bodlje neće biti otrovne, već ljekovite - poručio je Josipović. Nakon Bala posjetio je Poreč, gdje je nazočio svečanoj sjednici povodom Dana grada Poreča, te posjetio tradicionalnu smotru vina Vinistru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:59