ZAKINUO VARAŽDIN

Protiv bivšeg gradonačelnika Čehoka podignuta optužnica zbog sumnje da je oštetio gradski proračun za 4,5 milijuna kuna

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i bivšeg direktora varaždinske gradske komunalne tvrtke „Parkovi“ Miljenka Ptičeka zbog potpisivanja štetnog ugovora kojim je Grad Varaždin oštećen za oko 4,5 milijuna kuna. DORH je Hrvatskom saboru dostavio zahtjev za odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Čehoka.

Čehoka se tereti da je kao gradonačelnik Varaždina sklopio ugovor za koji je znao da je štetan za Grad Varaždin dok se Ptičeka tereti da ga je poticao na to. Optužnica se odnosi na sumnjivu zamjenu zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke „Parkovi“ iz 2006. godine kojim je Grad Varaždin oštećen za oko 4,5 milijuna kuna.

Kako stoji u optužnici, Čehok je kao gradonačelnik, na traženje direktora „Parkova“, 1. ožujka 2006. godine potpisao ugovor o zamjeni nekretnina kojim Grad Varaždin „Parkovima“ predaje u vlasništvo zemljište tržišne vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna dok se istovremeno za uzvrat, „Parkovi“ kao nositelj prava korištenja, odriču zakonskog prava unošenja u temeljni kapital društva i stjecanja vlasništva na jednom drugom zemljištu u korist Grada Varaždina.

Sporno je međutim to da su „Parkovi“ Gradu Varaždinu u zamjenu dali zemljište koje je zapravo trebalo biti vlasništvo Grada Varaždina. Čehok je po ocjeni DORH-a to znao budući da je mjesec i pol prije potpisivanja ugovora o zamjeni nekretnina sa „Parkovima“ na Općinskom sudu u Varaždinu već podnio prijedlog za otpis te nekretnine i uknjižbe prava vlasništva na Grad Varaždin protiv „Parkova“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:27