OKRŠAJ PRAVAŠA

PROTUNAPAD ANTE ĐAPIĆA 'Ponovno ću se kandidirati za šefa HSP-a. Nismo mi HDZ, nego demokratska stranka'

Osijek, 290113.Pocasni predsjednik HSP-a Anto Djapic sazvao je konferenciju za medije nakon sto ga je predsjednik stranke Daniel Srb izbacio iz stranke zbog intervjua u Nedjeljnom Jutarnjem.Na fotografiji: Anto Djapic.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Anto Đapić nije prihvatio odluku Predsjedništva HSP-a da ga se isključi iz stranke. Upravo suprotno, kreće u protunapad i najavljuje kandidaturu za predsjednika stranke, u čemu ga podržava predsjedništvo osječke Podružnice, koje je pokrenulo inicijativu za razrješenje aktualnog predsjednika stranke Daniela Srba.

Također traže i izvanrednu sjednicu Sabora stranke, a Srbu poručuju da ga ne smatraju članom Podružnice. Također najavljuju kako će u nedjelju na zboru podružnice istaknuti Đapićevu kandidaturu za gradonačelnika Osijeka. Đapić tvrdi da je odluka o njegovom isključivanju nestatutarna.

Đapić: 'Izbačen sam iz stranke isto kao što sam i odletio na Mjesec. Ovo je samo još jedna diverzija, ja sam i dalje član HSP-a'

- Mi smo demokratska stranka. Nismo mi HDZ, čiji statut omogućava brisanje iz članstva onako kako su to učinili Sanaderu. Kod nas predsjedništvo može pokrenuti inicijativu za suspenziju, proslijediti je Časnom sudu, koje od prijavljenog traži očitovanje, a nakon što se donese pravorijek postoji i pravo žalbe Glavnom stanu. No, Srb zna da me ne može izbaciti legalnim putem, jer nema većinu u stranci.

Još jednom ga pozivam da sazove legalnu sjednicu Predsjedništva, jer ova u Sisku to nije bila. To je bio smeće događaj. Ako on i njegovi suborci iz Siska drže da imaju potporu, onda nema razloga da se to ne odradi legalno na Predsjedništvu, a onda i ne izvanrednom Saboru na kojem će biti svi članovi koji su platili članarinu. Neka bude i 4-5 tisuća ljudi, a ja ću se opet kandidirati za predsjednika stranke, jer je to moj imperativ i obaveza - rekao je Đapić, koji je još jednom optužio HDSSB i HDZ da stoje iza ovog slučaja.

- Srbovi nalogodavci iz HDSSB-a su se uplašili moje kandidature i zbog ovih događanja euforija je u HDSSB-u, a ne u HSP-u kako to tvrdi Srb. On je s njima dogovarao koaliciju, a da mi to nismo ni znali. Dirigiran je iz Mostara, a logistiku je imao od HDZ-ovih podrepina u vrhu HSP-a Trgovčevića i Miličevića. Pa, ja sam htio ići kao nezavisni kandidat za gradonačelnika, a on me molio da idemo stranački, jer bi to stranci više koristilo. Molio me i da napravim novi ideološki program HSP-a, jer on to ne zna. Dobro da mu ga nisam predao.

O tome koliko se isprofilirao dovoljno govori to što nije ušao u Sabor, a to bi u ovoj izbornoj jedinici s brendom HSP-a uspjelo i Vojislavu Stanimiroviću. Sada se osjetio ugroženim, a lešinari iz HDSSB-a i HDZ-a to su prepoznali. Dogovorio je koaliciju s HDSSB-om u Osijeku i Vukovaru, no ja sam uvjeren u svoju pobjedu, a njega pozivam neka bude frajer i izađe protiv mene - poručio je Đapić, koji je na kraju priznao kako je posljednjih godina imao dosta kadrovskih promašaja, "ali ne gubim vjeru u ljude".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:47